Xavier Berteele (tweede van links) en Frank Koenen (vierde van links).
Volledig scherm
Xavier Berteele (tweede van links) en Frank Koenen (vierde van links). © rv

Eredeken Xavier Berteele en Laureaat van de Arbeid Frank Koenen gehuldigd in gemeentehuis

DilbeekOp het gemeentehuis van Dilbeek werden deze week een Eredeken van de Arbeid en een Laureaat van de Arbeid in de bloemetjes gezet. De laureaten bouwden een belangrijke verdienste op in de sector waarin ze aan de slag zijn.

 1. Fietsers zijn voorrang op F20 in Ruisbroek alweer kwijt: “We grijpen in voor er zware ongelukken gebeuren”
  Play
  Ruisbroek

  Fietsers zijn voorrang op F20 in Ruisbroek alweer kwijt: “We grijpen in voor er zware ongelukken gebeuren”

  Op de fietssnelweg F20 in Ruisbroek zijn de fietsers op de Sasbrug hun pas verworven voorrang alweer kwijt. Het gemeentebestuur vond het te gevaarlijk. Oppositiepartij Groen en ook de Fietsersbond betreuren de beslissing, maar burgemeester Jan Desmeth (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw verdedigt de keuze. “Politici wordt vaak verweten dat ze pas ingrijpen na een zwaar ongeval", zegt Desmeth. “Maar wij wachten dus niet tot er een ongeluk gebeurt.”
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 3. Tjerdy (24) verkocht liefst 610 plantjes voor Kom op tegen Kanker en breekt hiermee Dilbeeks record
  Dilbeek

  Tjerdy (24) verkocht liefst 610 plantjes voor Kom op tegen Kanker en breekt hiermee Dilbeeks record

  In Dilbeek werd een prachtig en hartverwarmend record verbroken. En niet de minste, want het gaat hierbij om iemand die enkele weekends geleden het meeste plantjes ooit verkocht heeft in de gemeente ten voordelen van Kom op tegen Kanker. Tjerdy Kestemont is pas 24 jaar maar strijd al enkele jaren vol moed tegen het beestje. Dankzij de verkoop van liefst 610 azalea’s -goed voor een persoonlijk ingezameld bedrag van 4.270 euro- draagt hij nu zijn eigen steentje bij.