Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP / EPA

Elia start met versterking van hoogspanningslijn tussen Dilbeek en Kruibeke

DilbeekElia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, start met de versterking van de bestaande hoogspanningslijn tussen de hoogspanningsstations ‘Mercator’ in Kruibeke en ‘Bruegel’ in Dilbeek. 

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. 
GRUUN stopt met koffiebar na klacht van ‘bovenbuur’: “Straf, want de man is hier eigenlijk nooit”
  PREMIUM

  GRUUN stopt met koffiebar na klacht van ‘bovenbuur’: “Straf, want de man is hier eigenlijk nooit”

  Na bijna vijf jaar komt er een eind aan de hippe koffiebar van GRUUN. Na een klacht van een bovenbuur, oordeelde het vredegerecht dat het horecagedeelte de deuren moet sluiten waardoor dus enkel het nog de plantenwinkel van GRUUN verder kan blijven bestaan. “Heel jammer dat wij de dupe zijn van een geschil waar we zelf niets aan kunnen doen”, klinkt het. “Al opent dit ook deuren.”
  Brussel
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Sfeer wordt grimmiger bij distributiecentrum Delhaize in Zellik, blokkade opgeheven na tussenkomst politie: “Gedreigd om iedereen aan te houden”
  Update

  Sfeer wordt grimmiger bij distribu­tie­cen­trum Delhaize in Zellik, blokkade opgeheven na tussen­komst politie: “Gedreigd om iedereen aan te houden”

  De blokkade van het distributiecentrum van Delhaize in Zellik is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeheven nadat het bedrijf besliste om ‘in te grijpen’. Dat heeft een woordvoerder van Delhaize meegedeeld. Het doel van de actie was om te voorkomen dat de winkels zaterdag bevoorraad werden. Dat is immers de belangrijkste dag van de week voor de warenhuizen. Maar de politie besloot in te grijpen nadat de sfeer grimmiger werd.
  Zellik