Het Belfius bankfiliaal aan de Pastorijstraat in Sint-Pieters-Leeuw waar de twee overvallers toesloegen
Volledig scherm
Het Belfius bankfiliaal aan de Pastorijstraat in Sint-Pieters-Leeuw waar de twee overvallers toesloegen © Bart Kerckhoven

Duo riskeert vier jaar cel voor reeks gewapende overvallen: “Ze wachtten tot slachtoffers bankkantoor alleen binnenstapten en sloegen dan toe”

Dilbeek/Sint-Pieters-LeeuwTwee mannen gewapende overvallers riskeren 4 jaar cel. Ze sloegen maar liefst vijf keer toe op twee weken tijd. Bovendien deinsden ze er niet voor terug om geweld te gebruiken. Zo werden slachtoffers op de knieën gedwongen met een vuurwapen in de nek.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. ZWART PUNT. Eindelijk goed nieuws voor kruispunt N8 waar Frank (57) verongelukte: “De steenweg noemen ze niet voor niets de dodensteenweg”
  PREMIUM
  Roosdaal

  ZWART PUNT. Eindelijk goed nieuws voor kruispunt N8 waar Frank (57) verongeluk­te: “De steenweg noemen ze niet voor niets de dodensteen­weg”

  Ze durfde er lange tijd niet te passeren, omdat het ongeval van haar man telkens voorbijflitst. Sabine, echtgenote van Frank Eylenbosch (57) die in 2019 verongelukte op de N8 Ninoofsesteenweg. Meer bepaald op het kruispunt met de Ramerstraat, een zwart punt in onze regio. “Ik hoop dat het kruispunt snel onder handen wordt genomen en conflictvrije verkeerslichten krijgt”, aldus Sabine. En dat zal het geval zijn, maar wel pas in 2023.