Volledig scherm
© ANP Pers Support

Dit jaar drie nieuwe laadpalen in Dilbeek: “Onze ligging is uitstekend om hiervan een troef te maken”

Volgens schepen van Mobiliteit Stijn Quaghebeur (N-VA) staan er momenteel 13 elektrische laadpalen in Groot-Dilbeek. “Het doel is om er dit jaar nog drie bij te zetten zodat er in elke deelgemeente minstens eentje staat”, vertelt Quaghebeur. 

 1. Daling van aantal besmettingen in Dilbeek op dinsdag 6 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Dilbeek op dinsdag 6 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Dilbeek, op één dag 18 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 21. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 169. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Dilbeek komt dat getal nu op 389 te liggen. Dilbeek heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Baby Luca testte op zes weken oud positief op Covid-19: “Ook verpleging was compleet verrast”
  PREMIUM

  Baby Luca testte op zes weken oud positief op Covid-19: “Ook verpleging was compleet verrast”

  Luca, het acht weken oude zoontje van Olivier en Tanja uit Dilbeek, is twee weken geleden besmet geraakt met het coronavirus. Hoe? Dat weten ze niet, maar het is wel een extreem uitzonderlijk geval in Vlaanderen. Beide ouders hebben ook positief getest op het virus en verwerpen dan ook alle mensen die de maatregelen overtreden. “Mijn vrouw en zoontje hebben hard afgezien”, klinkt het bij Luca’s papa. Olivier vertelt ons hoe moeilijk de afgelopen weken voor hem en zijn gezin geweest zijn.
 3. AZ Sint-Maria zit aan maximumcapaciteit COVID-19-patiënten. Medisch directeur waarschuwt: “Nu ons gedrag veranderen of we gaan het ons beklagen”
  PREMIUM

  AZ Sint-Ma­ria zit aan maximumca­pa­ci­teit CO­VID-19-patiënten. Medisch directeur waarschuwt: “Nu ons gedrag veranderen of we gaan het ons beklagen”

  “Het is vijf voor twaalf. Iedereen moet de coronaregels strikter naleven of dit wordt een ramp.” Medisch directeur Elke Haest van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria roept iedereen op om zich aan de maatregelen te houden. “Anders komt de reguliere zorg opnieuw in gevaar en ook dat kan levens kosten”, vertelt ze. Op de spoedafdeling worden steeds vaker besmettingen met COVID-19 vastgesteld en ook het aantal zieke personeelsleden stijgt. De COVID-19-afdeling heeft zelfs de maximumcapaciteit bereikt.