De gekende borden staan aan verschillende invalswegen, maar werden ook al verschillende keren gevandaliseerd.
Volledig scherm
PREMIUM
De gekende borden staan aan verschillende invalswegen, maar werden ook al verschillende keren gevandaliseerd. © Amber Gys

‘Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn’ staat en hangt al 43 jaar in het straatbeeld, maar is deze slogan nog maatschappelijk aanvaardbaar?

DilbeekWie Dilbeek zegt, denkt meteen aan de bekende borden ‘Waar Vlamingen thuis zijn’. Eind mei 1978 werden de beroemde borden langs alle Dilbeekse invalswegen geplaatst. Door de jaren heen werden ze ook al talloze keren vernield of gevandaliseerd. Zelfs na 43 jaar blijft de slogan de gemoederen beroeren, zo bleek ook eerder deze week. Moet de slogan gewijzigd worden, of zelfs uit het straatbeeld verdwijnen na al die jaren? Het blijft het grote twistpunt. Wij gaan in gesprek met voor- en tegenstanders, en bevragen de inwoners op de wekelijkse markt. 

  1. Politiezone Zennevallei controleerde drie dagen na elkaar: tientallen verkeersinbreuken vastgesteld
    Zennevallei

    Politiezo­ne Zenneval­lei controleer­de drie dagen na elkaar: tientallen verkeersin­breu­ken vastge­steld

    De verkeersdienst van de politiezone Zennevallei heeft de afgelopen dagen verschillende controles gehouden op het grondgebied. Daarbij betrapten de agenten veertien bestuurders die onder invloed van drank of drugs reden. Daarnaast werd nog een veertigtal overtredingen vastgesteld, samen met zeventig snelheidsovertredingen. Bij één van de controles namen ook leerlingen van de politieschool deel.