Op de gemeenteraad van 23 juni werd beslist een bouwpauze in te lassen voor meergezinswoningen in Dilbeek tot eind 2021.
Volledig scherm
Op de gemeenteraad van 23 juni werd beslist een bouwpauze in te lassen voor meergezinswoningen in Dilbeek tot eind 2021. © Google Maps

Dilbeek last bouwpauze in voor appartementen tot eind 2021: “We zetten tijdelijk een stop op kwantiteit en maken werk van kwaliteit”

Op de gemeenteraad van 23 juni werd beslist een bouwpauze in te lassen voor meergezinswoningen in Dilbeek tot eind 2021. “Dat moet ons de kans geven een bouwkompas op te stellen dat zorgt voor duidelijke richtlijnen wat waar nog gebouwd kan en mag worden in de toekomst”, verduidelijkt het gemeentebestuur. Eerder dit jaar lastte Sint-Pieters-Leeuw al een bouwstop in tot minstens 2025.

  1. Tweedejaars van Regina Caeli Lyceum houden teambuilding
    Dilbeek

    Tweede­jaars van Regina Caeli Lyceum houden teambuil­ding

    Traditiegetrouw trekken de tweedejaars van Regina Caeli Lyceum in Dilbeek begin september naar Huizingen voor een dag vol sport en spel. Vorig jaar gooide de coronapandemie roet in het eten, maar dit jaar konden de leerlingen zich weer voluit uitleven tussen het groen. Boven het water moesten de leerlingen een hindernissenparcours afleggen. Om veilig de overkant te bereiken, hielpen de jongens en meisjes elkaar als een echt team. Ondanks alle uitgestoken handen viel er soms iemand in de vijver, maar gelukkig straalde de zon een hele dag. Dat natte pak vormde dus geen probleem. Verder was er nog een oriëntatieloop en archery tag. Daarbij is het de bedoeling om met pijl en boog de tegenstanders te raken. Ook hier moesten de leerlingen samen een tactiek bedenken en overleggen met elkaar. Eerlijkheid, sociaal engagement en veerkracht vindt de school belangrijke waarden en een uitstap vormt het ideale begin om dit binnen de schoolmuren verder te zetten.