Zorgverstrekker Bart Nevens en Walter Zelderloo stellen zorgparkeren voor.
Volledig scherm
Zorgverstrekker Bart Nevens en Walter Zelderloo stellen zorgparkeren voor. © Amber Gys

Dilbeek lanceert zorgparkeren: stel je parkeerplaats ter beschikking van zorgverleners

DilbeekBinnenkort zullen alle zorgverleners in Dilbeek kunnen kortparkeren op de opritten van particulieren, net zoals dat nu al het geval is in Sint-Pieters-Leeuw, Halle, Beersel en Lennik. Zorgverstrekker Bart Nevens bracht dat idee aan bij Welzijnsschepen Walter Zelderloo (Open Vld). Samen werkte ze het project verder uit. “Een belangrijke stap vooruit, want op deze manier zal er geen kostbare tijd meer verloren gaan”, stellen ze.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Wat zijn de lekkerste streekbieren in Vlaams-Brabant? Biersommelier Sofie Vanrafelghem selecteert haar favorieten
  PREMIUM

  Wat zijn de lekkerste streekbie­ren in Vlaams-Bra­bant? Biersomme­lier Sofie Vanrafelg­hem selecteert haar favorieten

  Dat Vlaams-Brabant de provincie is van de lambieken en oude geuzes, wisten we al. Maar welke moet je zeker proeven op een lokaal terrasje? Wij stuurden biersommelier Sofie Vanrafelghem op pad om de beste Vlaams Brabantse streekbieren te selecteren. Kan Libertus 900, het bier met druivensap, haar smaakpapillen overtuigen? En smaakt ‘witloofbier’ even bitter als het klinkt? Deze tien lokale bieren zijn je geld waard.
 1. Burgemeester Jan Desmeth (N-VA) vraagt zich af wanneer het rijk van de vrijheid aanbreekt: “We hebben een goede koers gereden. Nu mag de beloning volgen”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw

  Burgemees­ter Jan Desmeth (N-VA) vraagt zich af wanneer het rijk van de vrijheid aanbreekt: “We hebben een goede koers gereden. Nu mag de beloning volgen”

  “Waar blijft dat lang beloofde rijk van de vrijheid?” Burgemeester Jan Desmeth (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw pleit na anderhalf jaar onder coronaregime dat de belofte wordt ingelost. Nu tachtig procent van de Vlaamse bevolking gevaccineerd is mogen wat hem betreft heel wat regels op de schop. “En maak eindelijk eens een verschil tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden in de cijfers”, zegt Desmeth. “Want vreemd genoeg worden die nooit gepubliceerd.”
 2. Twee Assenaren behaalden een zilveren en bronzen medaille op het EK Lifesaving in Spanje
  Asse

  Twee Assenaren behaalden een zilveren en bronzen medaille op het EK Lifesaving in Spanje

  Met maar liefst 18 medailles zette België dit jaar een topprestatie neer tijdens het EK Lifesaving -het reddend zwemmen- in Spanje. Drie maal goud, 9 maal zilver en 6 maal brons, een resultaat om fier op te zijn en meteen ook het beste resultaat aller tijden voor België tijdens een EK Lifesaving. Twee Assenaren van de Reddingsclub Ternat-Asse-Lebbeke zetten met hun medailles België mee op de internationale kaart. “Al van jongs af aan trainen Maarten en Robbe als boezemvrienden in onze reddingsclub”, klinkt het.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).