Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © RV

Dilbeek is aanhoudende waterproblemen beu: “Ons geduld is op. Het is tijd voor oplossingen”

DilbeekSinds 4 januari veroorzaakten verschillende lekken en breuken op de hoofdwaterleiding van Farys wekenlang problemen in de gemeente Dilbeek. Grote delen van Dilbeek ervaarden een tijdlang watertekort of een aanzienlijke drukverlaging op de leidingen. Veel mensen, maar ook bedrijfstakken die sterk afhankelijk zijn van water, konden basistaken niet uitvoeren.

 1. Ex-gangster Alain Moussa (71) overleden: “Veel smeerlapperij uitgehaald, maar er hangt geen bloed aan mijn handen”
  PREMIUM

  Ex-gang­ster Alain Moussa (71) overleden: “Veel smeerlappe­rij uitgehaald, maar er hangt geen bloed aan mijn handen”

  Voormalig Brussels topgangster Alain Moussa is vrijdagavond op 71-jarige overleden na een hartaanval. Moussa werd in de jaren tachtig veroordeeld voor meerdere overvallen en kwam enkele jaren geleden nog in het nieuws toen hij zijn voormalige kompanen De Staercke en Salesse aanduidde als leden van de Bende van Nijvel. Douglas De Coninck, onderzoeksjournalist bij De Morgen, kende Moussa: “Hij zei altijd: ‘De Bende heeft onze stiel kapot gemaakt’.”
  Brussel
 2. VACATURE: Word jij onze nieuwe journalist in Halle, Dilbeek of Asse?
  Pajottenland

  VACATURE: Word jij onze nieuwe journalist in Halle, Dilbeek of Asse?

  Weet jij alles over het wel en wee in het Pajottenland? Heb je zin om op zoek te gaan naar menselijke verhalen in Asse, Merchtem, Ternat, Dilbeek en Beersel? Weet jij waarover er gepraat wordt aan de cafétoog in Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode en Opwijk? Maar heb jij ook oog voor de sociale problematieken in een stad als Halle? Klik dan hier, stel je kandidaat en wie weet ben jij de reporter die wij zoeken om onze HLN redactie te versterken!
  Dilbeek
 3. LEVENSVERHAAL. Afscheid van Ronny én Dranken Wyns: “Misschien heeft hij het zo gewild, dat we maar één keer pijn moeten hebben”
  PREMIUM
  1

  LEVENSVER­HAAL. Afscheid van Ronny én Dranken Wyns: “Misschien heeft hij het zo gewild, dat we maar één keer pijn moeten hebben”

  De spierziekte ALS heeft een jammerlijk einde gebracht aan het mooie leven van Ronny Wyns (55) én aan Wyns Drinks Service, het meer dan honderd jaar oude familiebedrijf waarvan hij zaakvoerder was. «Mijn broer was een levensgenieter, een bourgondiër pur sang», zegt zus Tanja (50). «Maar nog meer dan dat was hij een harde werker. Maar om het met zijn laatste worden te zeggen: zijn vat was af.» Nadat hij afscheid had genomen van vrienden en familie, koos hij voor euthanasie. Een portret.
  Ternat