Dieven stelen koperen afvoerbuizen aan Sint-Egidiuskerk

 1. Dit zijn de 7 leukste Halloweentochten in Brussel, De Ring en het Pajottenland
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  Dit zijn de 7 leukste Halloween­toch­ten in Brussel, De Ring en het Pajotten­land

  Halloween staat opnieuw voor de deur. In de nacht voor Allerheiligen komen monsters en geesten weer even tot leven, want op 31 oktober spoken ze er zoals elk jaar op los. Zin om vrienden en familie eens goed bang te maken? Of wil je zelf eens goed bang gemaakt worden? Onze regio kent dat weekend heel wat leuke wandelingen in het thema. Verschillende verenigingen organiseren een eigen halloween-, griezel-, of heksentocht. Wij geven je alvast een aantal tips in Brussel, De Ring en het Pajottenland. Durf jij ernaartoe te gaan?
 2. Hinder op Ninoofsesteenweg aan kruispunt Verheydenstraat
  Dilbeek

  Hinder op Ninoofse­steen­weg aan kruispunt Verheyden­straat

  Vanaf woensdag 20 oktober valt er hinder te verwachten ter hoogte van de brandweerkazerne in aanbouw in de buurt van het kruispunt met de Verheydenstraat en de Kalenbergstraat in Dilbeek. Om de brandweervoertuigen er in de toekomst vlot in en uit te laten rijden moet de middenberm worden weggehaald op die plaats. Om dat veilig te doen, worden tijdens de werken in beide richtingen de linkerrijstroken afgesloten. Er wordt door de aannemer getracht tijdens de ochtendspits richting Brussel twee rijstroken open te laten, in de namiddag hetzelfde in de richting van Ninove. Een garantie kan hier echter niet gegeven worden en hangt af van de stand van de werken op dat moment. De werken zullen tot midden volgende week duren.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Dieven stelen op dooie gemak oldtimer Porsche uit carport: “Ze overlegden kalmpjes op straat en demonteerden dan de automatische poort”
  PREMIUM
  Asse

  Dieven stelen op dooie gemak oldtimer Porsche uit carport: “Ze overlegden kalmpjes op straat en demonteer­den dan de automati­sche poort”

  Een goed georganiseerde dievenbende is aan de haal gegaan met de oldtimer Porsche 911 Targa van Tom De Tant uit Asse. De daders namen zowat een uur de tijd om met de wagen, die meer dan 40.000 euro waard is, weg te geraken. “Het duurde een half uurtje om onze poort te demonteren”, klinkt het. “Ze namen ook rustig de tijd om nog even op straat te overleggen. Wat ze met de auto van plan zijn weet ik niet.”