Ninoofsesteenweg N8 in Dilbeek. Op- en afrittencomplex Ring rond Brussel.
Volledig scherm
Ninoofsesteenweg N8 in Dilbeek. Op- en afrittencomplex Ring rond Brussel. © Amber Gys

Dan toch géén draagvlak bij schepencollege over huidige plannen met op- en afrittencomplex ‘13 Kattebroek’: De Werkvennootschap past plannen aan

DilbeekHet gemeentebestuur van Dilbeek liet tijdens een besprekingen in de maand juni met De Werkvennootschap weten weinig enthousiast te zijn over de plannen voor een nieuwe Noordelijke Keerlus langs de Ring in Dilbeek. Die zou er komen als oplossing voor een vlotte en verkeersveilige doorstroming aan op- en afrittencomplex ‘13 Kattebroek’. Een aantal elementen laten het schepencollege besluiten dat een betere oplossing mogelijk moet zijn. “Alle alternatieven hebben een impact op de verkeersafwikkeling in de wijken”, klinkt het.

  1. Bouw van nieuw politiecommissariaat AMOW van 8,5 miljoen euro op Asphaltcosite officieel afgetrapt
    Asse/Merchtem/Opwijk/Wemmel

    Bouw van nieuw politiecom­mis­sa­ri­aat AMOW van 8,5 miljoen euro op Asphaltco­si­te officieel afgetrapt

    In aanwezigheid van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) werd op de Ssphaltcosite een symbolische eerste steen gelegd van het nieuwe politiecommissariaat van de politiezone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel). Een verhuis vanuit Mollem naar het nieuwe gebouw, waarvan de kosten op 8,5 miljoen euro worden geraamd, is ten laatste begin 2023 voorzien. De mogelijkheid om later een nieuwe bouwlaag toe te voegen in het kader van een uitbreiding is eveneens voorzien.