François ‘Swa’ Devos van De Living.
Volledig scherm
PREMIUM
François ‘Swa’ Devos van De Living. © Amber Gys

Café De Living kan straks liefst 130 mensen een plekje geven op het terras: “We werken niet met reservaties, dat zou charme van ons café dwarsbomen”

DilbeekHLN lanceert Tournée Générale in het vooruitzicht van de heropening van de horecaterrassen op zaterdag 8 mei. Elke dag trekken de reporters de straat op om de leukste horecanieuwtjes op te pikken. Vandaag gaan we langs bij de uitbater van De Living in Dilbeek: François ‘Swa’ Devos. Hij opent binnenkort ook voor het eerst de gloednieuwe kantine van in.TERNATional in Ternat. “We hebben heel veel goesting om er opnieuw in te vliegen”, vertelt hij.

 1. Klasbak Bruno afgezwaaid als marktleider: “Marktkramers zijn na al die jaren familie geworden”
  Play
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw

  Klasbak Bruno afgezwaaid als marktlei­der: “Marktkra­mers zijn na al die jaren familie geworden”

  De markten in Sint-Pieters-Leeuw moeten het voortaan zonder hun ‘klasbak’ Bruno Crokaert (61) doen. Hij was 41 jaar aan de slag voor de gemeente en leidde jarenlang één van de grootste jaarmarkten van de streek in goede banen. Bruno gaat nu met pensioen. “Je hebt arrangeurs en gearrangeerden op de jaarmarkt”, gaf hij ooit goede raad aan de collega’s. “Zorg ervoor dat je bij de eerste groep hoort.”
 2. EK-matchen Rode Duivels op groot scherm te volgen in Dekenijtuin: “Het voetbalseizoen kan voor 400 mensen alvast niet meer stuk”
  Lennik

  EK-mat­chen Rode Duivels op groot scherm te volgen in Dekenij­tuin: “Het voetbalsei­zoen kan voor 400 mensen alvast niet meer stuk”

  Goed nieuws voor de voetbalfans want het is bijna zover: het EK voetbal komt eraan. Ook in Lennik maakt men zich klaar voor een fantastisch EK, hoewel er deze zomer door de coronamaatregelen geen groot scherm op de Markt zal zijn. Dit jaar zijn de voetbalfanaten welkom om de wedstrijden te volgen en gezellig iets te drinken aan tafeltjes in de Dekenijtuin. De opstelling blijft de hele zomer staan, want de gemeente heeft ook heel wat extra zomeractiviteiten in petto.