Jeff Valkeniers, de trekker van de protestactie, aan de landbouwgrond waar het containerpark zou komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeff Valkeniers, de trekker van de protestactie, aan de landbouwgrond waar het containerpark zou komen. © Amber Gys

Buurtbewoners gaan in protest tegen verplaatsing containerpark: “Er is hier nu al een gigantisch mobiliteitsprobleem”

DilbeekDe gemeente Dilbeek werkt momenteel volop plannen uit om het bestaande containerpark in Groot-Bijgaarden te verplaatsen naar een nieuwe locatie. De huidige site is sterk verouderd en mag vanaf 2024 niet meer gebruikt worden. De gemeente stelt een stuk landbouwgrond voor, langs de Kuiperweg, maar daar zijn tientallen buurtbewoners radicaal tegen. “Eerst een Colruyt, nieuwe appartementsblokken, en nu dit. Wanneer komt het besef dat de buurt al het verkeer niet meer aankan”, klinkt het bij verontruste buurtbewoners.

 1. Noëmie legde samen met haar klasgenootjes van De Springplank als eerste Vlaamse kindjes de taaltest af en wij volgden mee
  PREMIUM
  Asse

  Noëmie legde samen met haar klasgenoot­jes van De Spring­plank als eerste Vlaamse kindjes de taaltest af en wij volgden mee

  De kindjes uit het derde kleuterklasje van gemeentelijke basisschool De Springplank in Krokegem hebben in primeur de Koalatest afgelegd. Dat gebeurde onder het toeziend oog van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Bedoeling is om te kijken hoe ver kleuters staan in hun taalontwikkeling voor ze naar de lagere school trekken. Zo kan al dan niet individuele begeleiding op maat uitgewerkt worden. Wij volgden de test van Noëmie mee om te ervaren hoe dat in z’n werk gaat.
 1. Gevels en kerkhofmuur Sint-Ulrikskerk worden opgeknapt dankzij erfgoedpremie
  Dilbeek

  Gevels en kerkhof­muur Sint-Ulrikskerk worden opgeknapt dankzij erfgoedpre­mie

  De laatgotische en hoog gelegen kerk van Sint-Ulriks-Kapelle (Dilbeek) werd in de 17de eeuw gebouwd maar heeft ondertussen een uitgebreide restauratie nodig. Eerdere restauraties vonden al enige tijd geleden plaats in de 18de en 19de eeuw. Een eerste fase van de opwaardering van de kerk omvatte de restauratie van het dak en de toren die al in 2018 werden afgerond. Ook de klokken en het torenuurwerk werden destijds al hersteld. Het herstellen van de buitengevels, kerkhofmuur en glas-in-loodramen worden nu in een tweede fase aangepakt. Die kan doorgaan dankzij een erfgoedpremie van maar liefst 1.048.242,71 euro die vanuit de Vlaamse overheid werd toegekend.