De jongste kleuters van De Vlinder gingen alvast kijken naar de bouw van de secundaire school.
Volledig scherm
PREMIUM
De jongste kleuters van De Vlinder gingen alvast kijken naar de bouw van de secundaire school. © rv

Bouw van nieuwe secundaire school aan De Vlinder is van start gegaan: “Een eerste stap in het verkleinen van het capaciteitsprobleem”

DilbeekDe bouw van een gloednieuwe secundaire school met enkel een eerste graad in Dilbeek is deze maand gestart. Dat zou alvast iets positief met zich meebrengen, want er is een groot capaciteitsprobleem in de gemeente. Er zou plek moeten zijn voor 180 leerlingen in een zo compact mogelijk gebouw op de site van de huidige basisschool De Vlinder. “Een heel positief en welgekomen project om op korte termijn het capaciteitstekort toch al lichtjes te doen dalen”, laat burgemeester Willy Segers (N-VA) weten.

 1. Vlaams Belang verzet zich tegen komst ‘wolkenkrabber’ van zes verdiepingen aan station: “Ze trekken de grootstad bijna letterlijk binnen”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Vlaams Belang verzet zich tegen komst ‘wolken­krab­ber’ van zes verdiepin­gen aan station: “Ze trekken de grootstad bijna letterlijk binnen”

  De plannen om binnenkort nabij het station van Dilbeek een appartementsgebouw met zes verdiepingen op te trekken, stuit op protest van onder meer Vlaams Belang. De partij ziet er een dreigende verstedelijking van de Saviowijk in, en bij uitbreiding van heel de gemeente. “De gemeente moet criminaliteit, vervreemding en verfransing tegengaan, en niet in de hand werken.”
 2. Indoor padellen kan vanaf juli in voormalige houtzagerij van Royer: “Als eerste in de streek”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Indoor padellen kan vanaf juli in voormalige houtzage­rij van Royer: “Als eerste in de streek”

  Onder de naam ‘Royer Indoor Padel Dilbeek’ openen 3 vrienden binnenkort de deuren van hun padelclub. Na maanden hard werk, mag hun project eindelijk gezien worden. Ze vinden onderdak in het voormalig gebouw van de houtzagerij Royer, die onlangs failliet ging. De hangar zal niet alleen beschikken over enkele padelvelden, maar op termijn ook over een bar. “We zijn zelf bierliefhebbers dus er zal een heel goede selectie bieren zijn”, vertelt Christopher Bailleul.