De Baron de Vironlaan is nu een verbindingsweg zonder degelijke en veilige fiets- of voetpaden.
Volledig scherm
PREMIUM
De Baron de Vironlaan is nu een verbindingsweg zonder degelijke en veilige fiets- of voetpaden. © Amber Gys

Baron de Vironlaan 2.0 op komst: straat is bijna niet meer te herkennen in nieuwe plannen

DilbeekDe Baron de Vironlaan, de belangrijkste ‘poort’ naar het centrum van Dilbeek, wordt binnenkort volledig heraangelegd. De weg is in slechte staat en voldoet niet meer aan de huidige veiligheids- en klimaatsnormen. Er wordt verwacht te kunnen starten in het najaar van 2022. “Ook de buurt is laaiend enthousiast dat deze weg eindelijk de nodige aandacht krijgt”, vertelt Mobiliteitsschepen Stijn Quaghebeur (N-VA).

 1. Schepdaal kleurt al beetje roze, dorpsgenoten duimen voor Remco Evenepoel in Giro: “Geen feestje op het terras, maar wel blij dat hij opnieuw kan koersen”
  PREMIUM
  Schepdaal

  Schepdaal kleurt al beetje roze, dorpsgeno­ten duimen voor Remco Evenepoel in Giro: “Geen feestje op het terras, maar wel blij dat hij opnieuw kan koersen”

  De supporters van Remco Evenepoel hopen dat Schepdaal de komende weken roze kleurt. De jonge wielergod maakt na acht maanden revalidatie een comeback in de Ronde van Italië en dus steekt de fanclub hem een extra hart onder de riem. In zijn stamcafé kijken ze uit naar zijn eerste koers in maanden. Of hij meteen gaat knallen? “Ik ben al blij dat hij opnieuw koerst”, zegt cafébaas Guy. “Maar met Remco weet je natuurlijk nooit.”
 2. Restaurant Dolce e Salato moest dag voor heropening volledig terrasplan omgooien: “De kosten lopen op tot 3.000 euro”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw

  Restaurant Dolce e Salato moest dag voor heropening volledig terrasplan omgooien: “De kosten lopen op tot 3.000 euro”

  De uitbater van het Italiaans restaurant Dolce e Salato in Sint-Pieters-Leeuw zit in zak en as. Slechts een dag voor de heropening van de horeca moest hij vernemen dat hij zijn terras helemaal mocht herinrichten. Enkele van zijn tafels zouden volgens een controle te veel van het openbaar domein innemen, en dat is niet volgens de regels. “Er is nochtans voldoende plaats”, reageert de verbijsterde uitbater Giuseppe Palamara (28).
 1. Poppenspeler Steven (44) smeekt om boekingen bij Onze-Lieve-Vrouw van Halle: “Van 50 voorstellingen naar 1 optreden, dat houden we niet lang meer vol”
  Play
  PREMIUM
  Halle/Gooik

  Poppenspe­ler Steven (44) smeekt om boekingen bij On­ze-Lie­ve-Vrouw van Halle: “Van 50 voorstel­lin­gen naar 1 optreden, dat houden we niet lang meer vol”

  Kleine theatergezelschappen zien zwarte sneeuw door de coronacrisis. Poppenspeler Steven Cannoot trok daarom op een opvallende fiets op bedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw van Halle om de aandacht te trekken van organisatoren. “Een zomer zonder boekingen betekent het einde van mijn poppentheater”, vertelt Steven.
 2. Telefoontjes blijven toestromen bij slager Johan De Munck uit Schepdaal na mopje van Remco Evenepoel: “Kipfilet en spaghetti nog nooit zo populair!”
  Dilbeek

  Telefoon­tjes blijven toestromen bij slager Johan De Munck uit Schepdaal na mopje van Remco Evenepoel: “Kipfilet en spaghetti nog nooit zo populair!”

  Remco Evenepoel liet woensdag in een persconferentie over de Giro 2021 vallen dat de naam van zijn slager overeenkwam met die van de laatste Belgische winnaar van de Giro: Johan De Muynck. Het mopje zorgde volledig onverwacht voor een stroom aan telefoontjes naar de slager in Schepdaal. “Iedereen wil weten wat Remco bij ons bestelt”, grapt Johan. Met een beetje geluk kunnen we binnenkort misschien een stukje vlees terugvinden in de toonbank met de naam ‘Remco’.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”