Organisator van Amuzo Elio De Bolle (rechts) samen met enkele helpende handen in de zomertuin.
Volledig scherm
Organisator van Amuzo Elio De Bolle (rechts) samen met enkele helpende handen in de zomertuin. © Amber Gys

Amuzo Zomertuin- en bar laat je wegdromen met gratis concerten en Jef Neve in idyllische tuin van Odisee campus: “En er staat nog veel meer op de planning”

DilbeekAmuzo, de idyllische en familievriendelijke zomertuin- en bar die haar deuren opende begin juli en elk weekend open is, startte vrijdag aan haar vierde weekend. Ondanks het slechte weer, weet de zomertuin- en bar tal van bezoekers te lokken naar de prachtige tuinen van Odisee Campus in Dilbeek. De campus stelde haar domein open voor dit zomerconcept, waar ook een deel van de Zomer van Westrand doorgaat en elke dinsdagavond van augustus het Dilbeekse Zomercafé zal plaatsvinden.

 1. Vaccineren kan nog tot 13 oktober in het vaccinatiecentrum, daarna sluiten de deuren
  Dilbeek

  Vaccineren kan nog tot 13 oktober in het vaccinatie­cen­trum, daarna sluiten de deuren

  Wil jij toch nog die eerste prik of moet je de tweede of derde prik nog plannen? Zorg dan dat je er snel bij bent, want op 13 oktober wordt voorlopig de laatste prik gegeven in het vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat. Het callcenter van het vaccinatiecentrum blijft wel nog tot 15 oktober bereikbaar voor vragen over de gezette vaccinaties. Daarna sluit het vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat onherroepelijk de deuren. Dus: heb jij je tweede prik gemist, wil jij je derde prik herplannen, wil je toch nog een eerste prik of werd je 12 jaar en kreeg je nog geen uitnodiging? Neem dan contact op met vragen@vaccinatiecentrumdilbeekternat.be of 02/790.61.01, dan bekijken de vrijwilligers of ze je nog een plekje kunnen geven. Lukt het niet meer om voor 13 oktober langs te komen, neem contact met je huisarts. Die zal voor jou al het nodige doen om ervoor te zorgen dat je volledig gevaccineerd raakt.
 1. PIVO ontwikkelde unieke opleiding voor hulpdiensten om grootschalige rampen te bestrijden: “Via virtual reality kunnen ze info verzamelen en acties uitvoeren”
  Asse

  PIVO ontwikkel­de unieke opleiding voor hulpdien­sten om grootscha­li­ge rampen te bestrijden: “Via virtual reality kunnen ze info verzamelen en acties uitvoeren”

  Pandemie, overstromingen, terreuraanslagen, grote branden: ook ons land bleef de laatste jaren niet gespaard van noodsituaties. Het Vlaams-Brabantse PIVO in Asse ontwikkelde -samen met de Hulpverleningszone Vlaams Brabant West- een unieke training voor alle hulpdiensten en noodplancoördinatoren om grootschalige rampen te bestrijden. De start van deze trainingen vond zaterdag voor het eerst plaats, exact 20 jaar na ‘9/11’. De provincie pakt hiermee meteen een primeur, want nergens anders in Vlaanderen heeft iemand hen voorgedaan.