Onder meer in Sporthal Koornmolen in Gooik kunnen inwoners terecht voor hun vaccinatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer in Sporthal Koornmolen in Gooik kunnen inwoners terecht voor hun vaccinatie. © Mozkito

Alles wat je moet weten over de grote prikcampagne in de twee vaccinatiecentra in Eerstelijnszone Pajottenland

PajottenlandMeer dan 107.000 inwoners van het Pajottenland zullen de komende maanden hun coronaprik krijgen in twee vaccinatiecentra, dat werd donderdagavond beslist. Er kunnen tot 700 mensen per dag gevaccineerd worden in de centra van Dilbeek en Gooik. Al zal het vooral afhangen van de leveringen hoe snel de vaccinaties kunnen gebeuren. Burgemeester Willy Segers (Dilbeek) en Michel Doomst (Gooik) vertellen hoe die vaccinatie precies in z’n werk zal gaan.

 1. Asbestvervuiling na inferno: twee scholen en twee kinderdagverblijven geëvacueerd, omwonenden moeten binnenblijven
  Sint-Pieters-Leeuw
  2

  Asbestver­vui­ling na inferno: twee scholen en twee kinderdag­ver­blij­ven geëvacu­eerd, omwonenden moeten binnenblij­ven

  De gevolgen van de grote industriebrand in Sint-Pieters-Leeuw van donderdagnacht tonen zich. Alle leerlingen van twee scholen zijn vrijdagochtend terug naar huis gestuurd en omwonenden in een straal van vijfhonderd meter mogen hun woning niet verlaten. Dit omdat er heel wat asbest is vrijgekomen bij de brand. Ook het gemeentelijke rampenplan werd vrijdagochtend afgekondigd.
 2. Jongerenproject ‘Neem plaats, geef ruimte’ werkt vanaf maart drie projecten uit: “In nauwe samenwerking met de jongeren zelf”
  Dilbeek

  Jongeren­pro­ject ‘Neem plaats, geef ruimte’ werkt vanaf maart drie projecten uit: “In nauwe samenwer­king met de jongeren zelf”

  Afgelopen week werd de eerste fase van het online participatieproject ‘Neem plaats, geef ruimte’ afgerond. Tijdens het project, dat focust op het ruimtegebruik voor en door jongeren, konden alle jonge inwoners van Dilbeek ideeën indienen rond de ruimtelijke invulling en nadien stemmen op hun favoriete project. Vanaf maart gaat Team Jongeren aan de slag met de drie populairste projecten. “Samen met de jongeren geven we dit jaar hopelijk nog concrete invulling aan één van die projecten”, vertelt jongerenwerker Arthur Martens.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo