Tom Vierendeels
Volledig scherm
© Tom Vierendeels

Agent voor rechter na hardhandige arrestatie tieners: “Hij brak zelfs de vinger van een collega”

DilbeekEen agent van de politiezone Dilbeek zit in nauwe schoentjes. Volgens twee collega’s van een naburige politiezone ging hij volledig door het lint tegen drie tieners. Hierbij zou hij zelfs ongewild de vinger van een van die collega’s gebroken hebben. Zelf ontkent hij resoluut de aantijgingen. Het parket vordert 8 maanden cel met uitstel. 

 1. Artists for Plants haalt 2.000 euro op voor Colombia via benefiet en tentoonstelling aan Pedemolen
  Dilbeek

  Artists for Plants haalt 2.000 euro op voor Colombia via benefiet en tentoon­stel­ling aan Pedemolen

  Artists for Plants, een internationale organisatie die zich inzet voor biodiversiteit en bedreigde ecosystemen, hield afgelopen zondag een benefiet tentoonstelling in de Pedemolen in Sint-Gertrudis-Pede (Dilbeek). Niet zomaar eentje, want via deze actie vroegen ze aandacht voor bedreigde ecosystemen zoals in Chocó, Colombia. Een plekje aan de Pacifische kust waar onder meer de afro Colombiaanse en Indigenous communities hun thuisbasis vinden.
 2. Asse stapt in Statiegeldalliantie, “plat populisme” volgens Anders
  Asse
  1

  Asse stapt in Statiegeld­al­li­an­tie, “plat populisme” volgens Anders

  De gemeente Asse stapt mee in de Statiegeldalliantie na een voorzet van Jong CD&V. Volgens de CD&V-jongeren wordt zo via een symbolische daad een statement gemaakt richting Vlaamse overheid. “We zeggen nu met de hele gemeente dat het hoog tijd is dat Vlaanderen statiegeld invoert”, klinkt het bij Nand Maes. “Dit zal het zwerfvuilprobleem al voor een groot deel kunnen oplossen.” Nonsens volgens oppositieraadslid Yoeri Vastersavendts (Anders): “Een plat populistisch initiatief dat contraproductief werkt”.
 3. 5 jaar na de laatste activiteit wordt Sporthal Keperenberg definitief afgebroken: Masterplan moet oplossing bieden om optimaal gebruik te garanderen
  PREMIUM
  Dilbeek

  5 jaar na de laatste activiteit wordt Sporthal Keperen­berg definitief afgebroken: Masterplan moet oplossing bieden om optimaal gebruik te garanderen

  In augustus zal de grote gemeentelijke sporthal op de Keperenbergsite in Itterbeek (Dilbeek) onder de sloophamer verdwijnen. Het was al in 2016 dat het gebouw werd afgesloten door het toenmalige gemeentebestuur omdat het zich in slechte staat bevond. In de plaats moet een nieuw sportcomplex komen. De eerste stappen uit het masterplan raakten in 2017 al bekend, maar werden intussen grondig aangepast. Waarom het proces 5 jaar heeft geduurd? “Om overlappingen te vermijden met de plannen van woonzorgcentrum Breugheldal zaal, maakten we samen werk van het vernieuwde masterplan”, klinkt het.