Brahim Harfaoui (Sint-Pieters-Leeuw), Jos Savenberg (Beersel), Johan Servé (Halle) en Stijn Quaghebeur (Dilbeek).
Volledig scherm
Brahim Harfaoui (Sint-Pieters-Leeuw), Jos Savenberg (Beersel), Johan Servé (Halle) en Stijn Quaghebeur (Dilbeek). © Amber Gys

510 kilometer straten zwerfvuilvrij gemaakt dankzij campagne ‘Op 5 minuten proper’

DilbeekHalle, Beersel, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw hebben dit jaar voor de 7e keer een grote zwerfvuilactie georganiseerd. Met deze actie wilden ze op 5 minuten de in totaal 1.526,35 km aan wegen proper krijgen. Uiteindelijk werd op een maand tijd 510 kilometer straten zwerfvuilvrij gemaakt dankzij de hulp van meer dan 2.250 vrijwilligers. “Maar deze actie moet ook buiten deze periode verder gezet worden”, klinkt het bij de gemeenten.

 1. Vader en zoon maken twintig jaar samen wijn: “In al die jaren was er één meningsverschil. En dat was dan nog een misverstand”
  PREMIUM
  Asse

  Vader en zoon maken twintig jaar samen wijn: “In al die jaren was er één meningsver­schil. En dat was dan nog een misver­stand”

  Henri (78) en Jurgen Holvast (50) uit Asse vierden dit weekend met een opendeur de twintigste verjaardag van hun wijndomein Holvast. Vader en zoon begonnen als hobbywijnboeren, maar produceren intussen kwaliteitswijnen, schuimwijnen en zelfs likeuren. “De klimaatverandering merken ook wij op onze kouter", vertelt Jurgen bij een glaasje wit.
 2. Van Zanzibar tot Bar Bascule: in deze 7 zomerbars in de Brusselse Rand en het Pajottenland waan je je deze zomer op een heerlijke vakantie
  PREMIUM
  Rand/Pajottenland

  Van Zanzibar tot Bar Bascule: in deze 7 zomerbars in de Brusselse Rand en het Pajotten­land waan je je deze zomer op een heerlijke vakantie

  De zomer komt weer stilaan in zicht en dus zijn heel wat steden, gemeenten en horeca-uitbaters al volop bezig met de voorbereidingen van hun zomerbar. Her en der duiken ze deze zomervakantie weer op, maar in welke pop-ups kan je nu eigenlijk terecht? Wij zochten het uit. Maak kennis met zeven sfeervolle zomerbars in de Brusselse Rand en het Pajottenland en hun initiatiefnemers.