Op de Brusselse Grote Markt wordt jaarlijks 'Brussel Danst' georganiseerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Brusselse Grote Markt wordt jaarlijks 'Brussel Danst' georganiseerd. © Dieter Nijs

5 weekendtips in Brussel, de Vlaamse Rand en Pajottenland: van chillen op Campus Odisee tot beleefwandelingen

Pajottenland/BrusselNog geen plannen in het weekend van 10 en 11 juli? Dan helpen we je graag op weg, zeker nu de vaccinaties vlot lopen en kleinere evenementen opnieuw toegelaten zijn. In het Pajottenland, de Vlaamse Rand en Brussel valt er alvast heel wat te beleven. Denk maar aan activiteiten voor de Vlaamse Feestdag tot hippe zomerbars.

 1. Kiwanis Tirimont organiseert pianorecital voor Berrefonds vzw: “Ook zij zitten na de lopende pandemie in financieel moeilijk vaarwater”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Kiwanis Tirimont organi­seert pianoreci­tal voor Berrefonds vzw: “Ook zij zitten na de lopende pandemie in financieel moeilijk vaarwater”

  Naar jaarlijkse gewoonte nodigt Kiwanis Tirimont de liefhebbers en nieuwsgierigen uit voor hun Pianorecital in het auditorium van Dil’Arte in Dilbeek. Dit jaar zullen solisten Geert Ott en Nelson Rabbachin hun krachten bundelen met een fundraiser ten voordele van het Berrefonds vzw. Zeker met de nasleep van de coronapandemie zijn vele organisaties in financieel moeilijk vaarwater terecht gekomen en is elke vorm van hulp meer dan welkom. “We waren het onmiddellijk allemaal unaniem eens dat we hun onze volle steun zouden geven”, klinkt het bij Kiwanis.
 2. Tweedejaars van Regina Caeli Lyceum houden teambuilding
  Dilbeek

  Tweede­jaars van Regina Caeli Lyceum houden teambuil­ding

  Traditiegetrouw trekken de tweedejaars van Regina Caeli Lyceum in Dilbeek begin september naar Huizingen voor een dag vol sport en spel. Vorig jaar gooide de coronapandemie roet in het eten, maar dit jaar konden de leerlingen zich weer voluit uitleven tussen het groen. Boven het water moesten de leerlingen een hindernissenparcours afleggen. Om veilig de overkant te bereiken, hielpen de jongens en meisjes elkaar als een echt team. Ondanks alle uitgestoken handen viel er soms iemand in de vijver, maar gelukkig straalde de zon een hele dag. Dat natte pak vormde dus geen probleem. Verder was er nog een oriëntatieloop en archery tag. Daarbij is het de bedoeling om met pijl en boog de tegenstanders te raken. Ook hier moesten de leerlingen samen een tactiek bedenken en overleggen met elkaar. Eerlijkheid, sociaal engagement en veerkracht vindt de school belangrijke waarden en een uitstap vormt het ideale begin om dit binnen de schoolmuren verder te zetten.