De hekken rond de Sporthal Keperenberg in Itterbeek werden alvast geplaatst.
Volledig scherm
PREMIUM
De hekken rond de Sporthal Keperenberg in Itterbeek werden alvast geplaatst. © Amber Gys

5 jaar na de laatste activiteit wordt Sporthal Keperenberg definitief afgebroken: Masterplan moet oplossing bieden om optimaal gebruik te garanderen

DilbeekIn augustus zal de grote gemeentelijke sporthal op de Keperenbergsite in Itterbeek (Dilbeek) onder de sloophamer verdwijnen. Het was al in 2016 dat het gebouw werd afgesloten door het toenmalige gemeentebestuur omdat het zich in slechte staat bevond. In de plaats moet een nieuw sportcomplex komen. De eerste stappen uit het masterplan raakten in 2017 al bekend, maar werden intussen grondig aangepast. Waarom het proces 5 jaar heeft geduurd? “Om overlappingen te vermijden met de plannen van woonzorgcentrum Breugheldal zaal, maakten we samen werk van het vernieuwde masterplan”, klinkt het.

  1. PIVO ontwikkelde unieke opleiding voor hulpdiensten om grootschalige rampen te bestrijden: “Via virtual reality kunnen ze info verzamelen en acties uitvoeren”
    Asse

    PIVO ontwikkel­de unieke opleiding voor hulpdien­sten om grootscha­li­ge rampen te bestrijden: “Via virtual reality kunnen ze info verzamelen en acties uitvoeren”

    Pandemie, overstromingen, terreuraanslagen, grote branden: ook ons land bleef de laatste jaren niet gespaard van noodsituaties. Het Vlaams-Brabantse PIVO in Asse ontwikkelde -samen met de Hulpverleningszone Vlaams Brabant West- een unieke training voor alle hulpdiensten en noodplancoördinatoren om grootschalige rampen te bestrijden. De start van deze trainingen vond zaterdag voor het eerst plaats, exact 20 jaar na ‘9/11’. De provincie pakt hiermee meteen een primeur, want nergens anders in Vlaanderen heeft iemand hen voorgedaan.