Francis Deneef van Pestvogel Westrand met de affiche van dit jaar.
Volledig scherm
Francis Deneef van Pestvogel Westrand met de affiche van dit jaar. © Amber Gys

39ste editie van Pestvogel Westrand

DilbeekOp 4 en 5 december organiseert Pestvogel Westrand haar 39ste Vogelshow in het Collegium langs de Brusselstraat 253 in Groot-Bijgaarden. De vogelshow is een jaarlijkse traditie in Dilbeek. 

 1. Taalachterstand in Dilbeekse scholen problematischer dan ooit: “We wíllen wel meer doen, maar de middelen ontbreken”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Taalachter­stand in Dilbeekse scholen problemati­scher dan ooit: “We wíllen wel meer doen, maar de middelen ontbreken”

  Scholen in de Vlaamse Rand rond Brussel voelen de laatste jaren steeds meer dat leerlingen het Nederlands niet voldoende onder de knie krijgen. Wat begint in de kleuterscholen, trekt zich dan ook door naar de secundaire scholen. Uit de recentste cijfers blijkt zelfs dat 31,2% van die leerlingen de thuistaal niet Nederlands is. Bert Vermaanen, directeur van Don Bosco in Groot-Bijgaarden, vermoed zelfs nog hogere cijfers. “Men kan van ons niet verwachten dat we de taalachterstand zomaar wegwerken.”
 2. “Olifanten wassen of kajakken tussen alligators? Bij ons kiezen kinderen de vakantie”: Liesbeth (52) gooit hoge ogen met haar ‘KiddoTravel’
  PREMIUM
  Dilbeek

  “Olifanten wassen of kajakken tussen alligators? Bij ons kiezen kinderen de vakantie”: Liesbeth (52) gooit hoge ogen met haar ‘KiddoTra­vel’

  “Kinderen moeten op reis vaak volgen wat de ouders doen, en daar wou ik verandering in brengen.” Aan het woord is Liesbeth Dupon (52) uit Sint-Ulriks-Kapelle (Dilbeek). Zij organiseert met KiddoTravel grote en kleine reizen op maat van jouw gezin. De onderneemster maakt nu kans op een Women Award van Unizo. We vroegen haar hoe ze haar bedrijf uit de grond stampte, wat de opties zoal zijn en wat zo'n reis juist kost. Want KiddoTravel is niet je doorsnee reisorganisatie.
 1. Veiligheidscel opnieuw bij elkaar na busongeval: “Kinderen halen vooral leuke herinneringen op”
  Sint-Pieters-Leeuw

  Veilig­heids­cel opnieuw bij elkaar na busongeval: “Kinderen halen vooral leuke herinnerin­gen op”

  Er is nog tot en met vrijdag een permanentie voorzien voor psychosociale ondersteuning voor de leerlingen en leerkrachten van basisschool Den Top die betrokken waren bij het busongeval in Duitsland vorige week. De gemeentelijke veiligheidscel van Sint-Pieters-Leeuw kwam maandag bij een om de opvolging van het ongeval te bespreken. “Wij zijn verheugd dat de terugkeer van de kinderen vlot en veilig verlopen is”, laat de gemeente Sint-Pieters-Leeuw weten in een persbericht. “Wij kregen van meerdere ouders te horen dat zij tevreden waren over de communicatie. Vrijdag hebben de gesprekken met de kinderen plaatsgevonden. Zij waren voornamelijk positief en het waren vooral de leuke herinneringen die boven kwamen. Daar trekken de leerkrachten zich aan op. Ook de chauffeurs stellen het goed. De samenwerking met de busmaatschappij is eveneens goed verlopen en zij hebben in deze noodsituatie efficiënt gehandeld. De zaakvoerder en de tweede chauffeur waren ook aanwezig op de gemeentelijke veiligheidscel.”