De leden van Dilbeek Atletiek Club.
Volledig scherm
De leden van Dilbeek Atletiek Club. © Marc Gysens

20ste jaargang Start to Run bij Dilbeek Atletiek Club

DilbeekOp zondag 21 november behaalden een 40-tal enthousiaste Start to Runners hun diploma van de 5 kilometer bij Dilbeek Atletiek Club (DAC). Ze trotseerden de regen en liepen aangemoedigd door muziek en hun meegebrachte fans over de eindmeet. 

 1. Ukelele spelen, fotograferen of je eigen comedyshow maken: zeven leuke workshops voor de winter in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Ukelele spelen, fotografe­ren of je eigen comedyshow maken: zeven leuke workshops voor de winter in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Nieuwjaar ligt alweer een poosje achter ons en het normale leven is weer op gang gekomen. Hoog tijd dus om werk te maken van je goede voornemens. Misschien had jij wel het plan opgevat om in 2022 iets nieuw te leren, maar weet je nog niet wat. Wij zochten uit welke workshops er deze winter op het programma staan in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Wat dacht je bijvoorbeeld van bier brouwen in Asse, sweaters maken in Merchtem of werken met bladgoud in Grimbergen?
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 3. De favoriete plekjes van ‘K2 zoekt K3'-finaliste Amy Courtens in Scherpenheuvel-Zichem: “Hier wandel ik het liefst met mijn katten aan de leiband”
  PREMIUM
  Scherpenheuvel-Zichem

  De favoriete plekjes van ‘K2 zoekt K3'-finaliste Amy Courtens in Scherpen­heu­vel-Zi­chem: “Hier wandel ik het liefst met mijn katten aan de leiband”

  2021 was voor Amy Courtens (25) een onvergetelijk jaar. Na haar deelname aan ‘K2 zoekt K3' op VTM werd ze razend populair in Vlaanderen en Nederland. Ze greep net naast de felbegeerde stek in de meidengroep, maar blijft dromen van een leven in de spotlights. Voor ons maakt Amy even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in haar thuisgemeente Scherpenheuvel-Zichem.
 1. Eigenaar Intervest gaat op zoek naar nieuwe toekomst voor vergeten locomotief
  Zellik

  Eigenaar Intervest gaat op zoek naar nieuwe toekomst voor vergeten locomotief

  Er wacht de ‘mysterieuze’ Zellikse locomotief dan toch geen troosteloos einde bij het oud ijzer. Dat bevestigt Gunther Gielen, CEO van Intervest Offices & Warehouses. Die firma is momenteel eigenaar van de site en dus ook van de trein. “De locomotief werd vorig jaar per toeval door één van de collega’s ontdekt terwijl hij zich een weg door de wildernis baande”, klinkt het. “Daar bleef het bij, tot ik nu het artikel in Het Laatste Nieuws zag. We gaan zeker spreken met de gemeente en misschien Train World om te kijken wat er met de machine kan gebeuren.”
 2. CC Asse brengt Een jihad van liefde na terugdraaien van coronaregels
  Asse

  CC Asse brengt Een jihad van liefde na terugdraai­en van coronare­gels

  Het opschorten van de sluiting van de cultuursector geeft het CC Asse de kans om eind deze maand Een jihad van liefde te brengen. Een theaterstuk naar het gelijknamige boek over een man die zijn vrouw bij de aanslagen van 22 maart 2016 verloor. Het stuk focust op hoe Mohamed worstelt met zijn verdriet en hoe hij zijn leven opnieuw op de rails probeert te krijgen. De regie is in handen van acteur Hans Van Cauwenberghe.