Peter Bonamie, projectontwikkelaar bij Neoporojets, voor de Bloemmolens.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Bonamie, projectontwikkelaar bij Neoporojets, voor de Bloemmolens. © GUS

Zo zullen de Diksmuidse Bloemmolens er straks uitzien: “Appartementen en penthouses in vroegere maalderij”

DiksmuideHet was een tijdje stil rond de bestemming van de Bloemmolens in Diksmuide, maar nu komt er schot in de zaak. De ontwikkelingsmaatschappij Neoprojects wil er 24 appartementen en 2 penthouses inrichten. Dat zijn de plannen zoals ze er nu voorliggen. Interesse? Begin dan alvast een spaarpotje aan te leggen. Goedkoop zullen de woonsten immers niet zijn.

 1. Zuivelboerderij bezorgt scouts kampplaats na wateroverlast: “Het zijn de Ardennen niet, maar hier hebben we wél dag en nacht ijsjes”
  Diksmuide, Laken

  Zuivelboer­de­rij bezorgt scouts kampplaats na waterover­last: “Het zijn de Ardennen niet, maar hier hebben we wél dag en nacht ijsjes”

  De leiding van scouts Laken-Ruusbroec stond vertrekkensklaar, de vrachtwagen was volgestouwd en toen kwam het nieuws dat hun kampplaats in Suxy in de Ardennen onder water stond. “Het was zaterdagavond 22 uur en meteen sloegen we aan het bellen. En toen kregen we Ans Delepierre van ’t Hof van de Rhille in Woumen bij Diksmuide aan de lijn”, zegt leider Arnaud Bouten (23).
 2. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”
 1. “Hotels zo goed als volzet en 250.000 dagjestoeristen”: kust heeft seizoen goed ingezet ondanks minder treinen vanuit Eupen en Luik
  Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge

  “Hotels zo goed als volzet en 250.000 dagjestoe­ris­ten”: kust heeft seizoen goed ingezet ondanks minder treinen vanuit Eupen en Luik

  Door de wateroverlast reden er geen treinen vanuit Eupen en Luik naar de kust. Toch was het aan zee behoorlijk druk met op zaterdag 110.000 dagjestoeristen en zondag 140.000. De hotels zaten zaterdagavond voor negentig procent en meer vol en die trend houdt al zeker aan tot en met woensdag. Wij gingen dit weekend een kijkje nemen in Oostende, Blankenberge en Nieuwpoort.
 2. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 3. Zo ziet ‘champing’ eruit: “Kamperen met de zegen van de heer”
  PREMIUM
  Diksmuide

  Zo ziet ‘champing’ eruit: “Kamperen met de zegen van de heer”

  In het Diksmuidse dorp Kaaskerke kun je vanaf dit weekend kamperen in een kerk, uniek in Vlaanderen. Niet in schamele tentjes op een veldbed, maar in luxueuze slaaphutten met een comfortabel bed. De Oost-Vlaamse initiatiefnemers Wouter Dernau (56) en Sven Mouton (45) mikken op een belevingsvol verblijf in een echte kerk. Zelfs de biecht- en preekstoel staan er nog. Zo ziet ‘champing’, zoals kamperen in een kerk heet, eruit. Kijk met ons mee hoe dat eruit ziet.