Slapen naast de biechtstoel.
Volledig scherm
PREMIUM
Slapen naast de biechtstoel. © GUS

Zo ziet ‘champing’ eruit: “Kamperen met de zegen van de heer”

DiksmuideIn het Diksmuidse dorp Kaaskerke kun je vanaf dit weekend kamperen in een kerk, uniek in Vlaanderen. Niet in schamele tentjes op een veldbed, maar in luxueuze slaaphutten met een comfortabel bed. De Oost-Vlaamse initiatiefnemers Wouter Dernau (56) en Sven Mouton (45) mikken op een belevingsvol verblijf in een echte kerk. Zelfs de biecht- en preekstoel staan er nog. Zo ziet ‘champing’, zoals kamperen in een kerk heet, eruit. Kijk met ons mee hoe dat eruit ziet.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 1. Chris en Kimberly laten de moed niet zakken na brand: “We hebben snel de knop omgedraaid en hopen binnenkort te kunnen heropenen”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Chris en Kimberly laten de moed niet zakken na brand: “We hebben snel de knop omgedraaid en hopen binnenkort te kunnen heropenen”

  Vorige week dinsdag iets voor 17 uur brak brand uit in de handelszaak @The Shop op de Zeedijk in Nieuwpoort. Kimberly Vanoutryve (28) stond toen in de winkel en merkte de rook in de opslagruimte op. “Uiteraard heeft dat een diepe indruk nagelaten”, reageert haar partner en zaakvoerder Chris Leroy (52). “Als ondernemers is er echter maar één weg en die is vooruit.”
 2. Op vakantie naar het Kreekgebied? West-Vlaanderen en Nieuwpoort broeden op plannen: “We willen hier namelijk geen megagrote flatgebouwen”
  Nieuwpoort

  Op vakantie naar het Kreekge­bied? West-Vlaanderen en Nieuwpoort broeden op plannen: “We willen hier namelijk geen megagrote flatgebou­wen”

  Wandel- en fietspaden, waterrecreatie, maar ook een 100-tal vakantiewoningen. Als tegen eind 2024 het plan klaar is, kunnen we wellicht extra genieten van het uitgestrekte Kreekgebied in Nieuwpoort. Daarvoor bundelen de provincie en het stadsbestuur de krachten. “Ik zie er een fantastisch open gebied groeien”, zegt burgemeester Geert Vanden Broucke.