Rotary Diksmuide 86XX steunt zeven lokale goede doelen
Volledig scherm
Rotary Diksmuide 86XX steunt zeven lokale goede doelen © GUS

Zeven goede doelen uit de streek krijgen geld van Rotary Diksmuide 86XX

Rotary Diksmuide 86XX verdeelde een deel van de opbrengst van zijn culinaire kunsthappening Smaak onder zeven goede doelen in de regio. De nieuwe jeugdvereniging Akabe Kortemark ging met het meeste geld lopen.

0 reacties

 1. DNA-specialiste Sofie (28) kan cold cases helpen oplossen, maar wet laat het (nog) niet toe: “Families verdienen antwoorden”
  PREMIUM
  Kortrijk/Kuurne/Knokke-Heist

  DNA-specialis­te Sofie (28) kan cold cases helpen oplossen, maar wet laat het (nog) niet toe: “Families verdienen antwoorden”

  Dat biomedisch wetenschapper Sofie Claerhout (28) uit Kuurne baanbrekend onderzoek doet, bewijst het feit dat ze de Vlaamse PhD Cup heeft gewonnen. Haar werk kan namelijk cold cases helpen oplossen. Zo heeft ze een nauw contact met de ouders van de dertig jaar geleden gruwelijk vermoorde Ingrid Caeckaert (26). Klein probleem: de Belgische wetgeving laat haar manier van werken momenteel niet toe.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 3. Jonger dan 35 en een huis in Nieuwpoort gekocht? Stad beloont je met 10.000 euro: “Willen af van imago dat hier alleen senioren wonen”
  Nieuwpoort

  Jonger dan 35 en een huis in Nieuwpoort gekocht? Stad beloont je met 10.000 euro: “Willen af van imago dat hier alleen senioren wonen”

  Wie jonger is dan 35 jaar en voor Nieuwpoort als woonplek kiest, krijgt van het stadsbestuur een premie van 10.000 euro én een aanzienlijke korting op het kadastraal inkomen. Dat belooft burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) bij de start van de afbraak van een stadsboerderij vlak bij de Kaai. Daar komt het woonproject Hof Ten Yser met 42 luxeappartementen.