Brandweerman Johnny Beernaert kreeg zaterdag een militaire uitvaart.
Volledig scherm
PREMIUM
Brandweerman Johnny Beernaert kreeg zaterdag een militaire uitvaart. © Proot/De Voogt

Zelfs NH90-helikopter neemt afscheid van overleden brandweerman: “Beertje Johnny, jij verwelkomde elke collega met jouw vrolijk gefluit aan de poort”

DiksmuideVrienden, familie en collega’s hebben zaterdagmorgen afscheid genomen van de Diksmuidse brandweerman Johnny Beernaert (53). Johnny overleed twee weken geleden bij een bootongeval in New York. Zijn uitvaart werd er een met militaire eer, aangezien de vijftiger ook actief was bij Defensie. Het leverde indrukwekkende taferelen op, waarbij de vele aanwezigen ook meermaals een traantje wegpinkten. “Ik weet niet hoe ik verder moet zonder jou”, schreef Johnny’s vrouw in een brief.

  1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
    TV

    Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

    Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.