Brandweerman Johnny Beernaert kreeg zaterdag een militaire uitvaart.
Volledig scherm
PREMIUM
Brandweerman Johnny Beernaert kreeg zaterdag een militaire uitvaart. © Proot/De Voogt

Zelfs NH90-helikopter neemt afscheid van overleden brandweerman: “Beertje Johnny, jij verwelkomde elke collega met jouw vrolijk gefluit aan de poort”

DiksmuideVrienden, familie en collega’s hebben zaterdagmorgen afscheid genomen van de Diksmuidse brandweerman Johnny Beernaert (53). Johnny overleed twee weken geleden bij een bootongeval in New York. Zijn uitvaart werd er een met militaire eer, aangezien de vijftiger ook actief was bij Defensie. Het leverde indrukwekkende taferelen op, waarbij de vele aanwezigen ook meermaals een traantje wegpinkten. “Ik weet niet hoe ik verder moet zonder jou”, schreef Johnny’s vrouw in een brief.

 1. TERRASTIP. SENSI in Ruddervoorde: "Dineren en slapen op een prachtig kasteeldomein”
  PREMIUM
  Ruddervoorde/Zwevezele

  TERRASTIP. SENSI in Ruddervoor­de: "Dineren en slapen op een prachtig kasteeldo­mein”

  Het is zo rustig gelegen dat zelfs je internetverbinding er af en toe wegvalt. Wie even alle zorgen achter zich wil laten, kan nog tot en met zondag terecht in pop-up SENSI in Ruddervoorde. Chefs Steven Devriendt en Tursen Ringston maken op het kasteeldomein van de Lakebossen eten klaar op een houtgestookte buitenkeuken. De glampingtenten in het bos maken de ervaring helemaal af.
 2. Bubbels aan Zee viert dit weekend tiende verjaardag: “Het plein wordt dit jaar volledig ingekleed in champagnekleuren”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Bubbels aan Zee viert dit weekend tiende verjaardag: “Het plein wordt dit jaar volledig ingekleed in champagne­kleu­ren”

  Na Bier aan Zee dat in juni plaatsvond, is het dit weekend tijd voor Bubbels aan Zee, het grootste outdoor schuimwijnfestival van het land. Het event, georganiseerd door wijnjournalist Alain Bloeykens, viert dit jaar zijn tiende verjaardag en dus is er een extra reden tot feesten. “Vorig jaar hadden we al een recordaantal bezoekers, dit jaar gaan we opnieuw voor een topweekend.”
 3. Charline en Brecht huwen nadat ze 9 jaar geleden op Festival Dranouter koppel werden: “We wilden absoluut hier onze trouwfoto’s maken”
  Dranouter/Stavele

  Charline en Brecht huwen nadat ze 9 jaar geleden op Festival Dranouter koppel werden: “We wilden absoluut hier onze trouwfoto’s maken”

  Op 5 augustus 2013 sloeg tijdens het Festival Dranouter de vonk over tussen Charline Devoldere (27) en Brecht Danneels (29) uit Stavele (Alveringem). De twee geliefden stapten afgelopen vrijdag, dag op dag 9 jaar nadat ze een koppel werden, in het huwelijksbootje. Zondag kwamen ze terug naar het festival om hun huwelijksfoto’s te maken. “De cirkel is mooi rond.”