Een agent tijdens de handhaving van de avondklok in Brussel (archieffoto oktober 2020).
Volledig scherm
Een agent tijdens de handhaving van de avondklok in Brussel (archieffoto oktober 2020). © BELGA

“We blijven gewoon controleren, maar we gaan geen heksenjacht in de kerstperiode voeren”

De politie zal ook op Kerstmis toezien op de naleving van de coronamaatregelen. Handhaving is belangrijk en waar nodig, door geluidshinder bijvoorbeeld, zal de politie aanbellen, maar da’s geen prioriteit, zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) na haar interview in ‘De Zondag’. Ook korpschef Johan Geeraert van politiezone Polder (Diksmuide en omgeving) onderschrijft dit. “De woning is onschendbaar”, zei hij in ‘De ochtend’ (Radio 1).

 1. Verlinden wil ‘perspectief’ bieden voor kerst om “iets meer menselijke nabijheid” toe te laten, politie zal controleren

  Verlinden wil ‘perspec­tief’ bieden voor kerst om “iets meer menselijke nabijheid” toe te laten, politie zal controle­ren

  Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het de absolute wens van de regering om “iets meer menselijke nabijheid” toe te laten voor Kerstmis. Dat herhaalde ze zondagmiddag in de studio van VTM NIEUWS na een interview in De Zondag. De politie zal ook in de kerstperiode toezien op de naleving van de coronamaatregelen, benadrukte ze tegelijkertijd.
 2. Professor Goossens: “Kerstperiode kan enorme boost geven aan aantal besmettingen”

  Professor Goossens: “Kerstperi­o­de kan enorme boost geven aan aantal besmettin­gen”

  Bijna één op drie Belgen zegt toch plannen te maken om met een grotere groep kerst te vieren, zo bleek vandaag uit de Grote Coronastudie, op initiatief van de Universiteit Antwerpen. Gisteren drukte premier Alexander De Croo nochtans zijn vrees uit voor een ‘kerstmisgolf’. Professor Herman Goossens beklemtoonde vandaag in De Afspraak dat het aantal infecties een enorme boost kan krijgen als Kerstmis dit jaar niet in kleine kring gevierd wordt.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken