Het politiekantoor in de Sint-Sebastiaanslaan in Diksmuide, waar de fietsdiefstal gebeurde.
Volledig scherm
Het politiekantoor in de Sint-Sebastiaanslaan in Diksmuide, waar de fietsdiefstal gebeurde. © PZ Polder

Vrouw (35) die fiets van politieman stal blijft langer in cel: “Het was zeker geen vergeldingsactie tegen de politie, zegt ze”

Diksmuide/KoekelareEen 35-jarige vrouw uit Koekelare blijft een maand langer in voorhechtenis, omdat ze op het Diksmuidse commissariaat de elektrische fiets van een politieman heeft gestolen. Dat heeft de Veurnse raadkamer beslist. “Mijn cliënte houdt vol dat dit geen vergeldingsactie tegen de politie was”, zegt haar advocaat Pieter Vandermeersch.

 1. ASSISEN BRUGGE. “Waarom hebben ze papa dood gedaan?”: burgerlijke partijen aan het woord over zinloze en gruwelijke dood van Mihael (37)
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. “Waarom hebben ze papa dood gedaan?”: burgerlij­ke partijen aan het woord over zinloze en gruwelijke dood van Mihael (37)

  Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke hebben de burgerlijke partijen hun pleidooi gehouden. De advocaten van de nabestaanden zetten vooral de gruwel van de feiten in de verf. “Mihael Parrent is op een beestachtige manier om het leven gekomen”, klonk het. “Hij had 32 snijwonden, 31 steekwonden en 17 schrammen.” Eerder op de dag maakte de jury nog kennis met de triestige jeugd van Romuald Verburgh. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.