Een conceptbeeld van hoe de Kaaskerkestraat eruit zal zien eens de rotonde er ligt
Volledig scherm
Een conceptbeeld van hoe de Kaaskerkestraat eruit zal zien eens de rotonde er ligt © AWV

Voorbereiding aanleg rotonde Kaaskerkestraat start volgende week

DiksmuideDinsdag 16 augustus start de aannemer met de voorbereidende werken naast de weg voor de aanleg van een rotonde in de Kaaskerkestraat in Diksmuide. Dat kadert in de verdere aanleg van de zuidwestelijke omleidingsweg. Grote hinder wordt er pas verwacht vanaf november.

 1. Op vakantie naar het Kreekgebied? West-Vlaanderen en Nieuwpoort broeden op plannen: “We willen hier namelijk geen megagrote flatgebouwen”
  Nieuwpoort

  Op vakantie naar het Kreekge­bied? West-Vlaanderen en Nieuwpoort broeden op plannen: “We willen hier namelijk geen megagrote flatgebou­wen”

  Wandel- en fietspaden, waterrecreatie, maar ook een 100-tal vakantiewoningen. Als tegen eind 2024 het plan klaar is, kunnen we wellicht extra genieten van het uitgestrekte Kreekgebied in Nieuwpoort. Daarvoor bundelen de provincie en het stadsbestuur de krachten. “Ik zie er een fantastisch open gebied groeien”, zegt burgemeester Geert Vanden Broucke.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.