Vogelgriep vastgesteld bij Paradijshof
Volledig scherm
Vogelgriep vastgesteld bij Paradijshof © Paradijshof

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf Paradijshof in Pervijze

DiksmuideEr is vogelgriep vastgesteld bij Paradijshof in Pervijze. Dat laat het bedrijf zelf weten op zijn sociale media en staat ook al op de website van het federaal voedselagentschap. Particulieren in een straal van 3 kilometer rond het bedrijf moeten hun pluimvee afschermen.

 1. Van het zandtulpje tot de duinenveldridder: op zoek naar paddenstoelen op… het strand? “Kijken mag, maar aankomen niet”
  PREMIUM
  De Haan

  Van het zandtulpje tot de duinen­veldrid­der: op zoek naar paddenstoe­len op… het strand? “Kijken mag, maar aankomen niet”

  De duinstinkzwam, met wat fantasie lijkt hij op een fallus, maar het is wel degelijk een paddenstoel. Zijn naam verraadt het al een beetje, maar de duinstinkzwam groeit... op het strand. Wij trokken onze wandelschoenen aan en doken in De Haan de duinen in met amateur-mycoloog Carl Van Den Broeck. “Het is soms op handen en voeten speuren, maar zolang het niet vriest, vind je ze zeker.” Wij probeerden zes verschillende soorten te spotten, maar het is inderdaad soms goed zoeken.
 2. “Praten met je geliefde voelt in deze ruimte niet alsof je tegen een muur spreekt”: woonzorgcentrum ’t Hoge in Alveringem biedt unieke beleving voor mensen met dementie
  PREMIUM
  Alveringem

  “Praten met je geliefde voelt in deze ruimte niet alsof je tegen een muur spreekt”: woonzorg­cen­trum ’t Hoge in Alveringem biedt unieke beleving voor mensen met dementie

  Met ‘Sense Garden’ heeft het woonzorgcentrum ’t Hoge in Alveringem een West-Vlaamse primeur beet. Anders dan je zou vermoeden gaat het niet om een tuin maar wel om een kamer waar de zintuigen van mensen met dementie geprikkeld worden. “Ze kunnen zelfs virtueel fietsen door het landschap van een vroegere vakantie en dat wekt heel wat emoties op”, weet kwaliteitscoördinator Aurélie Ghys.