Burgemeester Lies Laridon
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Lies Laridon © GUS

“Voeding in de dorpen, detailhandel in het centrum”: Dit is het commercieel plan waarmee Diksmuide zuurstof wil geven aan de middenstand

DiksmuideEr is twee jaar aan gewerkt maar het commercieel strategisch plan met vijftig acties om het handelshart van Diksmuide sneller te laten kloppen ligt op tafel. Voor oppositiepartij Vooruit is het document een ferme stap terug want er is te weinig ruimte voor grote, gekende winkelketens. Tijd voor een kritisch gesprek met burgemeester Lies Laridon (CD&V), bevoegd voor middenstand. Een bloemenwinkel of lingeriezaak in de dorpen ziet ze bijvoorbeeld liever niet.

  1. Naast mosselen, ook oesters en zeewier mogelijk op zeeboerderij: “Testen tonen zelfs aan dat we met  lichtjes meer vis kunnen lokken voor passieve visserij”
    Oostende/nieuwpoort

    Naast mosselen, ook oesters en zeewier mogelijk op zeeboerde­rij: “Testen tonen zelfs aan dat we met lichtjes meer vis kunnen lokken voor passieve visserij”

    In de zomer van 2023 wil Colruyt Group al de eerste Belgische mosselen oogsten die gekweekt worden in de zeeboerderij, maar daar kunnen in de toekomst ook oesters en zeewier bijkomen. In een nog verder stadium zou er ook gevist kunnen worden op onder meer inktvis (zeekat), garnaal en andere vissoorten via passieve visserij. “Door de verschillende technieken te combineren kunnen we niet enkel de ruimte optimaal benutten, maar ook de kosten drukken”, zegt Wannes Voorend van Colruyt Group.