VIDEO. Polderdorpje Leke komt massaal buiten voor eigen versie van ‘De Stoel’: “Ludieke manier om sluikstort aan te klagen”

Het dorpje Leke bij Diksmuide is in de ban van een eigen versie van ‘De Stoel’, naar analogie met de rubriek in het één-programma Iedereen Beroemd. “Het begon als een ludieke manier om sluikstorten aan te kaarten. Ondertussen zit het hele dorp elke avond om 20 uur aan de computer om te weten waar de stoel staat. Vervolgens begint iedereen te spurten”, vertelt initiatiefneemster Ruth Vermeersch (42) uit de Lekedorpstraat.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas