Het motorblok van de nieuwe Ford Focus brandde volledig uit.
Volledig scherm
Het motorblok van de nieuwe Ford Focus brandde volledig uit. © JHM

VIDEO. Gloednieuwe Focus brandt uit in Ford-showroom: “Dankzij attente conciërge is drama vermeden”

Een gloednieuwe Ford Focus vatte dinsdagavond plots vuur in de Ford-showroom langs de Esenweg in Diksmuide. Het motorblok brandde volledig uit. Passanten merkten een oranje gloed op binnen en verwittigden de conciërge, die naast de showroom woont. Hij kon het vuur grotendeels blussen. “Er is veel rook- en roetschade binnen, maar een groter drama werd vermeden. Dit kon veel erger afgelopen zijn”, beseft concessiehouder Pedro Durie van Unicars.

30 reacties

 • nivarlet jacques

  2 jaar geleden
  En geen rookmelders of centrale aanwezig?
 • Herman Smulders

  2 jaar geleden
  "Met Ford naar het stort" is altijd één van mijn slogans geweest.
 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  Dat komt ervan als Ford wagens met europese subsidies worden ineengevijsd in turkije om meer winst te maken, je laat een slager ook geen electriciteit leggen.
 • eric maier

  2 jaar geleden
  gewoon kortsluiting, dat kan altijd. Vergeet niet dat een wagen voor hij naar een garage verplaatst word, vaak al een tijd op de fabrieksparking staat. Er kan altijd een muis of dergelijke aan de kabels geknabbelt hebben en dan kan het soms weleens foutgaan vroeg of laat.
 • Davy Van Laecke

  2 jaar geleden
  Dankzij passanten die de conciërge verwittigden.
 1. Willy Gheeraert, ereschepen en papa van huidig schepen Ann, plots overleden: “Streng maar rechtvaardig en met een groot hart voor Nieuwpoort”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Willy Gheeraert, ereschepen en papa van huidig schepen Ann, plots overleden: “Streng maar rechtvaar­dig en met een groot hart voor Nieuwpoort”

  Willy Gheeraert (88) is dinsdagavond heel plots overleden na een hersentumor. “Mijn politieke ambitie heb ik van hem, want ook papa was een legislatuur schepen in Nieuwpoort”, reageert dochter en huidig schepen Ann Gheeraert (CD&V). Zij eert haar papa met een eerlijk portret. “Samen met mijn mama was hij er altijd als het nodig was. Zijn afscheid is zo onverwacht.”
 2. Oudenburg blinkt uit met aantal sociale woningen, Koksijde hinkt achterop: “We moeten wel eerst grond hebben voor we kunnen bouwen”
  PREMIUM
  Regio

  Oudenburg blinkt uit met aantal sociale woningen, Koksijde hinkt achterop: “We moeten wel eerst grond hebben voor we kunnen bouwen”

  Eén op de drie West-Vlaamse gemeenten bouwt te weinig sociale woningen. Dat blijkt uit cijfers van Wonen Vlaanderen. In onze regio heeft Oudenburg de beste cijfers en Koksijde de zwakste. “Omdat de hogere overheid Koksijde als ‘een boerengemeente’ en niet als een stad bestempelt, mogen we geen extra woongebieden aansnijden”, hekelt burgemeester Marc Vanden Bussche (LB). Opvallend: vooral de landelijke gemeenten doen het niet zo goed. Bekijk hieronder hoe het in uw gemeente zit.