Varkensboerderij Bien Acquis in Diksmuide investeert in eigen voederinstallatie. Foto: Marino en Els met hun twee dochters bij de nieuwe installatie
Volledig scherm
Varkensboerderij Bien Acquis in Diksmuide investeert in eigen voederinstallatie. Foto: Marino en Els met hun twee dochters bij de nieuwe installatie © GUS

Varkensboeren Marino en Els leggen hun dieren in de watten: “We verwennen ze met eigen voeder waarin zelfs bessen verwerkt zitten”

DiksmuideMarino Huyghe (47) en zijn echtgenote Els Desmedt (44) van het varkensbedrijf Bien Acquis 1339 in Diksmuide stellen hun nieuwe voederinstallatie voor. “Wat we de dieren te eten geven, proef je in het vlees”, weet Marino. Een deel van de voeding wordt op het eigen bedrijf geteeld. “In twaalf jaar moet die voederinstallatie terugverdiend zijn.”

  1. IN BEELD. Ontmoetingscentrum is te klein voor volksfeest met kersvers ereburger Gianni Vermeersch
    PREMIUM
    Houthulst

    IN BEELD. Ontmoe­tings­cen­trum is te klein voor volksfeest met kersvers ereburger Gianni Vermeersch

    Ontmoetingscentrum Heuvelhuis in Klerken was zondagmiddag bijna te klein om alle inwoners te ontvangen voor het gepland volksfeest ter ere van Gianni Vermeersch. Even voordien werd de wielrenner officieel gehuldigd als ereburger op het gemeentehuis van Houthulst en dat werd duchtig gevierd. “We hebben niet elk jaar een wereldkampioen in onze kleine gemeente hé.”