De moestuin bij het provinciale domein IJzerboomgaard.
Volledig scherm
De moestuin bij het provinciale domein IJzerboomgaard. © De Groene Kans

Van bubbelpicknick tot boerenmarkt: Diksmuide zet week lokale specialiteiten in de kijker

diksmuideDe Week van de Korte Keten komt eraan en Diksmuide doet mee. Van 15 tot 23 mei zal je kunnen proeven van al het lekkers van eigen bodem. Te beginnen met de boerenmarkt XL nu zaterdag.

 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Lotjans lanceert met succes brood en gebak zonder gluten, tarwe, melk en lactose. “Ja, het smaakt lekker”
  PREMIUM
  Koekelare

  Lotjans lanceert met succes brood en gebak zonder gluten, tarwe, melk en lactose. “Ja, het smaakt lekker”

  Lotjans is een webshop met atelier in Koekelare waar ze brood en gebak verkopen zonder gluten, tarwe, melk en lactose. Na een half jaar boomt de onderneming van Liselot Portier (33) en zakenpartner Alex Janssen (40). “Ik heb zelf zeven jaar geen brood gegeten omdat ik allergisch ben aan tarwe. Die eerste keer opnieuw een boterham eten is dan echt wel een memorabel moment. Dat gevoel wil ik met Lotjans verspreiden.” Wij gingen proeven en stonden versteld van het uitgebreide gamma.