Bart Castelein (De Boot vzw), Michèle Delbecque (bezoekerscentrum De Blankaart), Sofie Verstraete (toerisme Lo-Reninge), Wout Cornette (schepen Toerisme Lo-Reninge), gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe (voorzitter Regionaal Landschap Westhoek), Lies Laridon (burgemeester Diksmuide), Jo Lottegier (toerisme Langemark-Poelkapelle), Jeroen Vandromme (schepen Toerisme Houthulst), Ann Vansteenhuyse (educatief medewerker Regionaal Landschap Westhoek)
Volledig scherm
Bart Castelein (De Boot vzw), Michèle Delbecque (bezoekerscentrum De Blankaart), Sofie Verstraete (toerisme Lo-Reninge), Wout Cornette (schepen Toerisme Lo-Reninge), gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe (voorzitter Regionaal Landschap Westhoek), Lies Laridon (burgemeester Diksmuide), Jo Lottegier (toerisme Langemark-Poelkapelle), Jeroen Vandromme (schepen Toerisme Houthulst), Ann Vansteenhuyse (educatief medewerker Regionaal Landschap Westhoek) © Bart Dubois

Struinen door de IJzervallei met de knooppunten van het nieuwe wandelnetwerk De Blankaart

WesthoekMet het evenement Blankaart XL op zondag 16 oktober wil het Regionaal Landschap Westhoek samen met de deelnemende steden en gemeenten het wandelnetwerk De Blankaart in de kijker zetten. Stappen en varen en onderweg genieten van de natuur; dat is het opzet.

  1. Van het zandtulpje tot de duinenveldridder: op zoek naar paddenstoelen op… het strand? “Kijken mag, maar aankomen niet”
    PREMIUM
    De Haan

    Van het zandtulpje tot de duinen­veldrid­der: op zoek naar paddenstoe­len op… het strand? “Kijken mag, maar aankomen niet”

    De duinstinkzwam, met wat fantasie lijkt hij op een fallus, maar het is wel degelijk een paddenstoel. Zijn naam verraadt het al een beetje, maar de duinstinkzwam groeit... op het strand. Wij trokken onze wandelschoenen aan en doken in De Haan de duinen in met amateur-mycoloog Carl Van Den Broeck. “Het is soms op handen en voeten speuren, maar zolang het niet vriest, vind je ze zeker.” Wij probeerden zes verschillende soorten te spotten, maar het is inderdaad soms goed zoeken.