Een archiefbeeld van Compovit, het bedrijf dat al een tijdje in het vizier zit als het op geurhinder aankomt
Volledig scherm
Een archiefbeeld van Compovit, het bedrijf dat al een tijdje in het vizier zit als het op geurhinder aankomt © Archief GUS

Stad Diksmuide heeft genoeg van aanhoudende geurhinder en dagvaardt Compovit Pro

DiksmuideHet stadsbestuur van Diksmuide dagvaardt Compovit Pro. Sinds begin dit jaar ontvangt de milieudienst zo goed als elke dag klachten over geurhinder. Die klachten komen niet alleen van bedrijven op het industrieterrein Heernisse, maar ook van buurtbewoners.

 1. Oehoe Iggy is na anderhalf jaar terecht: “Het laatste cadeau van mijn overleden mama is bijna bij me terug”
  PREMIUM
  Diksmuide/Koekelare

  Oehoe Iggy is na anderhalf jaar terecht: “Het laatste cadeau van mijn overleden mama is bijna bij me terug”

  De dag van Dylan Bogaert (29) uit Diksmuide kan niet meer stuk. Bijna anderhalf jaar nadat zijn Siberische oehoe Iggy wist te ontsnappen, kon het dier gevangen worden in Koekelare. “Tientallen keren rukte ik vergeefs uit, maar nu zit ze veilig in het Vogelopvangcentrum in Oostende. Ik zal Iggy zo snel mogelijk ophalen, want ze betekent enorm veel voor me”, reageert vrachtwagenchauffeur Dylan emotioneel. “Het was het laatste cadeau dat mijn ondertussen overleden mama me gaf.”
 2. “Regenwater stroomt gewoon weg in riolen”: raadslid De Keyser scherp voor nieuwe woonbuurt bij Tuinwijk

  “Regenwater stroomt gewoon weg in riolen”: raadslid De Keyser scherp voor nieuwe woonbuurt bij Tuinwijk

  De bestaande waterpartij in de nieuwe verkaveling bij de Tuinwijk in Diksmuide doet zijn werk niet. De drainagebuis was een verloren investering en het blijft wachten op de oplevering van de verkaveling. Oppositieraadslid Eric De Keyser (Vooruit) was niet mals met zijn kritiek in dat dossier. Schepen van Ruimtelijke Ordening Marc Deprez (Idee Diksmuide) heeft niet meteen een oplossing.