Kurt Vanlerberghe (Vooruit), Koen Coupillie (N-VA), Gert Maertens (Groen) en Karline Ramboer (onafhankelijke) bij de overweg die Infrabel wil sluiten.
Volledig scherm
Kurt Vanlerberghe (Vooruit), Koen Coupillie (N-VA), Gert Maertens (Groen) en Karline Ramboer (onafhankelijke) bij de overweg die Infrabel wil sluiten. © RV

Sluiting Overweg Warestraat, komst fietssnelweg Diksmuide-Esen: oppositie uit kritiek

DiksmuideHet Diksmuidse stadsbestuur wil, met de steun van de provincie, een fietssnelweg aanleggen tussen Diksmuide en Esen die vervolgens verder doorloopt tot in Kortemark. Infrabel sluit wel de spooroverweg in de Warestraat en daartegen protesteert de oppositie. “De tweede beste optie is beter dan niets doen”, klinkt burgemeester Lies Laridon (CD&V) resoluut.

 1. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.