Kurt Vanlerberghe (Vooruit), Koen Coupillie (N-VA), Gert Maertens (Groen) en Karline Ramboer (onafhankelijke) bij de overweg die Infrabel wil sluiten.
Volledig scherm
Kurt Vanlerberghe (Vooruit), Koen Coupillie (N-VA), Gert Maertens (Groen) en Karline Ramboer (onafhankelijke) bij de overweg die Infrabel wil sluiten. © RV

Sluiting Overweg Warestraat, komst fietssnelweg Diksmuide-Esen: oppositie uit kritiek

DiksmuideHet Diksmuidse stadsbestuur wil, met de steun van de provincie, een fietssnelweg aanleggen tussen Diksmuide en Esen die vervolgens verder doorloopt tot in Kortemark. Infrabel sluit wel de spooroverweg in de Warestraat en daartegen protesteert de oppositie. “De tweede beste optie is beter dan niets doen”, klinkt burgemeester Lies Laridon (CD&V) resoluut.

  1. Dievenbende plundert vijf bestelwagens in zelfde straat: “Voor 10.000 euro aan materiaal kwijt”
    Koekelare

    Dievenben­de plundert vijf bestelwa­gens in zelfde straat: “Voor 10.000 euro aan materiaal kwijt”

    Een dievenbende heeft maandagnacht hevig toegeslagen in de Veldstraat in Koekelare. Daar zijn maar liefst vijf bestelwagens opengebroken op zoek naar werkmateriaal en waardevolle spullen. Het gaat om bestelwagens van drie aannemers en twee bezorgers van PostNL. “We zijn voor minstens 10.000 euro aan materiaal kwijt”, zucht schrijnwerker Kaine Dupuis (34). Volgens PostNL zullen de klanten geen hinder ondervinden.