Wouter en Sven bij de kerk van Kaaskerke waarin je deze zomer zal kunnen overnachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter en Sven bij de kerk van Kaaskerke waarin je deze zomer zal kunnen overnachten. © RV

Slapen naast het altaar en de biechtstoel: in deze West-Vlaamse kerk kan je deze zomer overnachten

DiksmuideNog nooit van ‘champing’ gehoord? In Engeland en Nederland kan je al overnachten in een kerk, straks kan het ook in Vlaanderen. Oost-Vlamingen Wouter Dernau (56) en Sven Mouton (45) willen de gasten een belevingsvol verblijf aanbieden in de kerk van Kaaskerke bij het West-Vlaamse Diksmuide, vooral bekend van de IJzertoren. “Of ze ook de klok zullen mogen luiden? Daar moeten we nog even over nadenken”, grapt Wouter.

  1. Bart (30) na overval en gijzeling in eigen appartement in Izegem: “Heilige schrik dat ze zullen terugkeren om wraak te nemen”
    PREMIUM
    Izegem/Houthulst/Middelkerke

    Bart (30) na overval en gijzeling in eigen apparte­ment in Izegem: “Heilige schrik dat ze zullen terugkeren om wraak te nemen”

    “Ik heb nog altijd schrik om alleen buiten te komen. Elke dag vraag ik me af waarom ze mij hebben overvallen.” Bijna vier maanden nadat een 30-jarige autistische jongeman in zijn appartement in Izegem werd overvallen en gekneveld, stond hij dinsdag op de rechtbank in Kortrijk voor de eerste keer opnieuw oog in oog met de daders. Eén van hen was een vriend, dacht hij. Samen met twee broers uit Middelkerke riskeert hij drie jaar cel. Ze verblijven al sinds eind februari in de cel.