Seizoensterrassen zoals hier in de Generaal baron Jacquesstraat in Diksmuide mogen blijven staan
Volledig scherm
Seizoensterrassen zoals hier in de Generaal baron Jacquesstraat in Diksmuide mogen blijven staan © Benny Proot

Seizoensterrasjes blijven staan tot einde herfstvakantie in Diksmuide

DiksmuideDe seizoensterrassen, zoals in onder meer de Generaal Baron Jacquesstraat, mogen er de hele herfstvakantie blijven staan. N-VA ziet de terrasjes liever blijven tot het einde van dit jaar, maar dat ziet de meerderheid niet zitten.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Hanna Vandenbussche kijkt uit naar CrossCup in Roeselare: “Altijd een heel bijzondere wedstrijd”
  VELDLOPEN

  Hanna Vandenbus­sche kijkt uit naar CrossCup in Roeselare: “Altijd een heel bijzondere wedstrijd”

  Zondag wordt in Roeselare de West-Vlaamse manche van de CrossCup georganiseerd. Traditioneel is dit ook de wedstrijd waar de tickets worden uitgedeeld voor het EK veldlopen, dat dit jaar op 12 december in het Ierse Dublin plaatsvindt. Hanna Vandenbussche hoopt zich, net als in 2017 en 2018, te kwalificeren voor dit kampioenschap, maar ze beseft dat dit niet gemakkelijk zal worden. “Er zijn heel wat atletes van hetzelfde niveau en het wordt allicht een onvoorspelbare wedstrijd”, klinkt het.
 3. Jongeren opnieuw vrijgesproken voor straatracen, ook nadat parket beroep aantekent: “BMW’s en Audi’s hebben de perceptie tegen”
  Nieuwpoort

  Jongeren opnieuw vrijgespro­ken voor straatra­cen, ook nadat parket beroep aantekent: “BMW’s en Audi’s hebben de perceptie tegen”

  Drie jonge twintigers zijn opnieuw vrijgesproken voor straatracen in de Ramskapellestraat in Nieuwpoort. De politierechter had hen in juni al vrijgesproken, maar het parket ging in beroep. Dus kwam de zaak voor de correctionele rechter, al vond die eveneens geen bewijzen. “Ze reden 90 waar 70 mocht en zijn slachtoffer geworden van tunnelvisie van de verbalisanten”, zegt Alain Coulier, advocaat van twee beklaagden. “Bestuurders van BMW’s en Audi’s hebben de perceptie tegen.”
 1. Op bezoek bij restauranthouder Wannes (36) in het ondergelopen Fintele: “Gelukkig heb ik op tijd zandzakjes gelegd. Ik heb al genoeg schade geleden door corona”
  PREMIUM
  Lo-Reninge

  Op bezoek bij restaurant­hou­der Wannes (36) in het ondergelo­pen Fintele: “Gelukkig heb ik op tijd zandzakjes gelegd. Ik heb al genoeg schade geleden door corona”

  Fintele is een klein gehucht in Lo-Reninge met de IJzer als grootste waterader. Veel mensen wonen er niet, al vind je er wel wat horecazaken. De broeken, dat zijn lager gelegen weilanden, lopen elk jaar onder. Dat weet chef-kok Wannes Vandenberghe (36) van restaurant De Hooipiete maar al te goed. Maar toen hij maandag het water twee centimeter per uur zag stijgen, heeft hij toch niet goed geslapen...