Ruim 100 inwoners van Esen fietsen naar Diksmuide om de gevaarlijke situatie voor fietsers onderweg aan te kaarten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruim 100 inwoners van Esen fietsen naar Diksmuide om de gevaarlijke situatie voor fietsers onderweg aan te kaarten. © GUS

Ruim 100 inwoners vragen fietspad van Esen naar Diksmuide: “De plannen zijn er, maar de uitvoering is niet simpel”

DiksmuideMet meer dan 100 waren ze, de inwoners die met een fietskaravaan aantoonden hoe dringend een fietspad nodig is tussen Esen en het centrum van Diksmuide. Begrip van burgemeester en schepenen kregen ze, en daarbij ook drie plannen. Geduld is alvast een schone deugd, zo leerden de actievoerders.

 1. Dit is Teuntje: “Hij is misschien niet het mooiste hondje, maar hij is een echt fotomodel”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Dit is Teuntje: “Hij is misschien niet het mooiste hondje, maar hij is een echt fotomodel”

  Shih Tzu België, een Facebookgroep met ruim 3.300 leden over het hele land, is voor het eerst samengekomen in Nieuwpoort. Daar was Teuntje, het hondje van de Nieuwpoortse Nancy Wynthein (49), dé ster. Iedereen wilde met de negenjarige rakker op de foto. “Het nastaren zijn we ondertussen gewoon. Maar Teuntje heeft toch maar mooi de eerste plaats veroverd op een fotowedstrijd voor hondenvoeding.”
 2. Oudenburg blinkt uit met aantal sociale woningen, Koksijde hinkt achterop: “We moeten wel eerst grond hebben voor we kunnen bouwen”
  PREMIUM
  Regio

  Oudenburg blinkt uit met aantal sociale woningen, Koksijde hinkt achterop: “We moeten wel eerst grond hebben voor we kunnen bouwen”

  Eén op de drie West-Vlaamse gemeenten bouwt te weinig sociale woningen. Dat blijkt uit cijfers van Wonen Vlaanderen. In onze regio heeft Oudenburg de beste cijfers en Koksijde de zwakste. “Omdat de hogere overheid Koksijde als ‘een boerengemeente’ en niet als een stad bestempelt, mogen we geen extra woongebieden aansnijden”, hekelt burgemeester Marc Vanden Bussche (LB). Opvallend: vooral de landelijke gemeenten doen het niet zo goed. Bekijk hieronder hoe het in uw gemeente zit.