Brandweerman Johnny Beernaert (53) stierf dit weekend bij een botsing tussen een brandweerboot en een toeristenboot op de East River in New York.
Volledig scherm
PREMIUM
Brandweerman Johnny Beernaert (53) stierf dit weekend bij een botsing tussen een brandweerboot en een toeristenboot op de East River in New York. © Reuters/VTM

PORTRET. Johnny (53) redde honderden mensen in zijn carrière, maar voor hem kon geen hulp meer baten: “Gestorven op de plaats waar hij het liefst was”

Bij een aanvaring tussen een brandweerboot en een toeristenboot in New York is Johnny Beernaert (53) om het leven gekomen. De brandweerman uit Diksmuide was op bezoek bij zijn Amerikaanse collega’s en voer met hen mee op de East River, toen het daar tot een botsing kwam. Johnny, die in zijn carrière honderden mensen redde uit de meest benarde situaties, kon zelf niet meer gered worden.

2 reacties

 • Pedro Erreygers

  2 maanden geleden
  Nadat ik bericht van het drama wat Johnny in Amerika is overkomen gelezen heb, Wens Pierre Erreygers Pierre Erreygers ik wil vooral mijn steun mede leven en sterkte naar zijn familie overbrengen. Het is niet eerlijk dat zulke plicht bewuste en fijne mens als Johnny, op deze manier uit het leven worden weg gerukt. Ik kan alleen maar met gebogen hoofd en in gedachte bij Johnny zijn. Het is voor ons allen een zeer groot verlies. RIP Johnny Pierre Errijgers
 • Staf Van Looy

  2 maanden geleden
  Veel sterkte aan de nabestaanden. Het zijn zeker helden de brandweer mannen En vrouwen . Ze riskeren hun eigen leven 😢
 1. INTERVIEW. Drie partijen laten licht schijnen op de droogte: “Situatie is ernstig maar nog niet rampzalig”
  PREMIUM
  Westkust, Westhoek

  INTERVIEW. Drie partijen laten licht schijnen op de droogte: “Situatie is ernstig maar nog niet rampzalig”

  Het zomerse en vooral droge weer blijft aanhouden. Moeten we ons zorgen maken over de gevolgen voor de natuur? Zal het drinkwater uit de kraan blijven stromen? Wij zochten antwoorden bij drie partijen. De Vlaamse Milieumaatschappij houdt de waterlopen in het oog, Aquaduin produceert drinkwater en Veurne lanceert net vandaag een inventieve manier om extra water te genereren.