Links: SpaceX-topman Elon Musk. Rechts: Zaakvoerder Bart Vandezande van Anemo Engineering in Diksmuide, samen met sales manager USA Thomas Herroelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: SpaceX-topman Elon Musk. Rechts: Zaakvoerder Bart Vandezande van Anemo Engineering in Diksmuide, samen met sales manager USA Thomas Herroelen. © EPA/GUS

“Plots kregen we een mail van Elon Musk”: Diksmuids bedrijf levert wereldprimeur aan ruimtevaartbedrijf SpaceX

DiksmuideGroot ziet het onderdeel van het Diksmuidse bedrijf Anemo Engineering er niet uit. De klant voor wie het is bestemd, is evenwel spectaculair: Elon Musk, CEO van Tesla en oprichter van het ruimtevaartbedrijf SpaceX. “Je kan het twee tot vijftien keer gebruiken. Ik verwacht dus binnenkort een volgende bestelling”, glimlacht zaakvoerder Bart Vandezande (45). De hamvraag: hoe komt iemand als Elon Musk terecht in het landelijke Diksmuide?

 1. Stijn en Evy nemen het roer over in Buroshop Kris Cailliau: “Eigen webshop is het eerste werkpunt”
  Veurne

  Stijn en Evy nemen het roer over in Buroshop Kris Cailliau: “Eigen webshop is het eerste werkpunt”

  Kris Cailliau (60) en Ann Mestdagh (56) hebben Buroshop Kris Cailliau, de zaak die ze dertig jaar geleden opstartten, in Veurne overgelaten aan het koppel Stijn Devloo (42) en Evy Rathé (37) uit Nieuwpoort. “Het is een fantastische onderneming die we graag willen moderniseren. Een webshop komt eraan en we zetten in op een stijlvol gamma dat meer aan de vraag van de bedrijfswereld beantwoordt”, klinkt Evy ambitieus.
 2. Nieuw bezwaarschrift ingediend tegen nieuwbouwplannen van school ’t Saam
  Diksmuide

  Nieuw bezwaar­schrift ingediend tegen nieuwbouw­plan­nen van school ’t Saam

  Er is een bezwaarschrift dat werd ondertekend door 85 buurtbewoners en ondernemers ingediend tegen de nieuwbouwplannen van de secundaire school ’t Saam in de Cardijnlaan in Diksmuide. De vorige keer stonden er 25 handtekeningen op. Het protest neemt dus toe, maar bij de directie van ’t Saam krijgen we te horen dat de nieuwe school sowieso op die locatie gebouwd zal worden. “We hebben geen andere opties”, reageert technisch directeur Tommy Es.