Zondag kan je het boerderijleven opsnuiven in Diksmuide
Volledig scherm
Zondag kan je het boerderijleven opsnuiven in Diksmuide © Getty Images

Plattelandsdag in Diksmuide, dat is smullen van wat de boer in petto heeft

DiksmuideDiksmuide zet nu zondag 19 september zijn landbouwers in de kijker. Zowel op de Grote Markt als op het bedrijf Den IJsbol in Beerst valt er van alles te beleven.

 1. Stijn en Evy nemen het roer over in Buroshop Kris Cailliau: “Eigen webshop is het eerste werkpunt”
  Veurne

  Stijn en Evy nemen het roer over in Buroshop Kris Cailliau: “Eigen webshop is het eerste werkpunt”

  Kris Cailliau (60) en Ann Mestdagh (56) hebben Buroshop Kris Cailliau, de zaak die ze dertig jaar geleden opstartten, in Veurne overgelaten aan het koppel Stijn Devloo (42) en Evy Rathé (37) uit Nieuwpoort. “Het is een fantastische onderneming die we graag willen moderniseren. Een webshop komt eraan en we zetten in op een stijlvol gamma dat meer aan de vraag van de bedrijfswereld beantwoordt”, klinkt Evy ambitieus.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.