Molen op site Hof Ter Molen in Leke
Volledig scherm
Molen op site Hof Ter Molen in Leke © Gudrun Steen

Open Monumentendag trekt naar Leke en Diksmuide

diksmuideLeke staat op Open Monumentendag - op zondag 11 september - centraal met de Kruiskalsijdemolen en het renovatieproject op de pastoriesite.

 1. Op vakantie naar het Kreekgebied? West-Vlaanderen en Nieuwpoort broeden op plannen: “We willen hier namelijk geen megagrote flatgebouwen”
  Nieuwpoort

  Op vakantie naar het Kreekge­bied? West-Vlaanderen en Nieuwpoort broeden op plannen: “We willen hier namelijk geen megagrote flatgebou­wen”

  Wandel- en fietspaden, waterrecreatie, maar ook een 100-tal vakantiewoningen. Als tegen eind 2024 het plan klaar is, kunnen we wellicht extra genieten van het uitgestrekte Kreekgebied in Nieuwpoort. Daarvoor bundelen de provincie en het stadsbestuur de krachten. “Ik zie er een fantastisch open gebied groeien”, zegt burgemeester Geert Vanden Broucke.
 2. Pieter (36) sluit restaurant door energiecrisis, begint als cateraar... en ziet trailer vol materiaal gestolen: “Nóg maar eens financiële domper”
  PREMIUM
  Koekelare

  Pieter (36) sluit restaurant door energiecri­sis, begint als cateraar... en ziet trailer vol materiaal gestolen: “Nóg maar eens financiële domper”

  Over tegenslag gesproken: nauwelijks enkele dagen nadat Pieter Doom (36) uit Koekelare besliste om zijn restaurant te sluiten en zich volledig op catering te focussen, werd de man slachtoffer van een diefstal. Zijn trailer vol spullen is gestolen vanop de parking van de brandweer. “Een op maat gemaakte barbecue, gasflessen, een grote paellapan, zelfs onze zelfgemaakte bar. Alles is weg”, zucht Pieter, die de diefstal ontdekte vlak voor een feest waar hij de catering moest doen.
 1. Weer verdachte vaten aangetroffen: is West-Vlaanderen speeltuin van bendes die drugslabo’s opzetten?
  PREMIUM
  Langemark-Poelkapelle

  Weer verdachte vaten aangetrof­fen: is West-Vlaanderen speeltuin van bendes die drugslabo’s opzetten?

  Het lijkt erop dat West-Vlaanderen criminele bendes blijft bekoren om drugslabo’s op te zetten. Recent werden zo’n labo’s ontdekt in Izegem, Ruddervoorde en Ieper. Nog niet zo gek lang geleden werd in Lendelede zelfs het grootste drugslab ooit in ons land ontdekt. En regelmatig worden verdachte vaten, vermoedelijk afkomstig uit die labo’s, gedumpt op verlaten plekken. Dinsdag werden dergelijke vaten teruggevonden in Langemark-Poelkapelle, eerder deze maand was dat ook het geval in Diksmuide en Houthulst.