Kenjiro Waeles op de Grote Markt in Diksmuide.
Volledig scherm
PREMIUM
Kenjiro Waeles op de Grote Markt in Diksmuide. © Benny Proot

Op huizenjacht in… Diksmuide: “Nog betaalbare huizen in een stad die ‘booming’ is”

DiksmuideOp zoek naar een huis of appartement? Wil je weten hoeveel een stek in jouw buurt kost? Elke week praten we met een vastgoedmakelaar over het aanbod in een Vlaamse stad of gemeente. In Diksmuide belicht Kenjiro Waeles van Immo Francois de populaire woonbuurten en de verrassende plekjes waar het ook leuk vertoeven is. 

 1. Op vakantie naar het Kreekgebied? West-Vlaanderen en Nieuwpoort broeden op plannen: “We willen hier namelijk geen megagrote flatgebouwen”
  Nieuwpoort

  Op vakantie naar het Kreekge­bied? West-Vlaanderen en Nieuwpoort broeden op plannen: “We willen hier namelijk geen megagrote flatgebou­wen”

  Wandel- en fietspaden, waterrecreatie, maar ook een 100-tal vakantiewoningen. Als tegen eind 2024 het plan klaar is, kunnen we wellicht extra genieten van het uitgestrekte Kreekgebied in Nieuwpoort. Daarvoor bundelen de provincie en het stadsbestuur de krachten. “Ik zie er een fantastisch open gebied groeien”, zegt burgemeester Geert Vanden Broucke.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.