Ontmijningsdienst DOVO haalt een woning met tonnen oorlogsmunitie leeg in de Houtlandstraat in Vladslo bij Diksmuide.
Volledig scherm
PREMIUM
Ontmijningsdienst DOVO haalt een woning met tonnen oorlogsmunitie leeg in de Houtlandstraat in Vladslo bij Diksmuide. © Bart Boterman

Oorlogsverzamelaar steekt woning vol gevaarlijke explosieven. DOVO hele dag bezig met ontruiming: “Dit kaliber hebben we nog niet eerder aangetroffen in ons land”

VladsloIn Vladslo, een deelgemeente van Diksmuide, is een woning met een enorme hoeveelheid oorlogsmunitie ontdekt. De ontmijners van DOVO geloofden ondanks hun ervaring amper hun ogen. “Dit kaliber hebben we nog nooit eerder aangetroffen in ons land”, spraken ze over een zware bom die ze buiten haalden. In totaal zijn 500 oorlogsprojectielen buiten gehaald, waaronder granaten, bommen, ontstekers en obussen. De man zou een obsessief verzamelaar zijn.

  1. Op stap door De Swal, zeker 99 jaar langer natuurgebied: “De bloemenpracht is nu op zijn mooist”
    PREMIUM
    Koekelare

    Op stap door De Swal, zeker 99 jaar langer natuurge­bied: “De bloemen­pracht is nu op zijn mooist”

    De Swal is een natuurpareltje in Koekelare, en dat blijft nog voor zeker 99 jaar zo. Daarvoor is een erfpachtovereenkomst tussen de gemeente en Natuurpunt Ruidenberg ondertekend. Wat maakt De Swal zo bijzonder? Wij gingen op pad met Georges Pollentier (79) uit Koekelare, één van de vrijwilligers die zijn hart heeft verloren aan het gebied. Wat blijkt: dit stukje natuur is een must-do voor wandelaars, zeker nu.