Kelly Donckers en Davy Verscheure houden een bakactie voor hun dochtertje Lilly die zware nierproblemen heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Kelly Donckers en Davy Verscheure houden een bakactie voor hun dochtertje Lilly die zware nierproblemen heeft. © Benny Proot

Om medische kosten van Lilly (4) te betalen, bakt haar mama koekjes en pannenkoeken: “Als ouder doe je alles om je kind te helpen, toch?”

Diksmuide“Wat kunnen we doen om Lilly te laten ophouden met wenen? Die vraag spookt al ons hele leven door onze hoofden.” Amper vier jaar is het meisje, maar ze heeft al een lijdensweg afgelegd. Deze week nog is vastgesteld dat Lilly ernstige nierproblemen heeft. Haar mama Kelly Donckers (31) blijft niet bij de pakken zitten. Ze bakt volop koekjes en pannenkoeken om alle medische kosten te betalen. “De bestellingen lopen vlot binnen, maar even belangrijk zijn de hartverwarmende berichtjes.”

 1. Geert Barbry maakt opvallende carrièreswitch: “Van ref in eerste klasse naar schooldirecteur, het is maar een kleine stap”
  PREMIUM
  Nieuwpoort/Torhout

  Geert Barbry maakt opvallende carrières­witch: “Van ref in eerste klasse naar schooldi­rec­teur, het is maar een kleine stap”

  Geert Barbry (52) uit Torhout mag zich vanaf 1 september de nieuwe directeur noemen van het Sint-Bernarduscollege in Nieuwpoort. Tot 2012 was hij scheidsrechter in eerste klasse en vandaag speelt hij een belangrijke rol in het Vlaamse wielermilieu. Toch wel een merkwaardige wending in de carrière van de ambitieuze West-Vlaming. “Nee ik zal geen rode kaart trekken als leerlingen iets mispeuteren”, lacht het nieuwe gezicht van het college.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.