Aan de overweg aan het station van Kortemark reed gisteren een vrachtwagen de bovenleidingen stuk, met grote hinder tot gevolg.
Volledig scherm
Aan de overweg aan het station van Kortemark reed gisteren een vrachtwagen de bovenleidingen stuk, met grote hinder tot gevolg. © Bart Boterman

Nog steeds geen treinen tussen Lichtervelde en Diksmuide na incident in Kortemark

KortemarkHet treinverkeer tussen Diksmuide en Lichtervelde is woensdagmorgen nog steeds niet opgestart, na het ongeval op de overweg aan het station van Kortemark dinsdagvoormiddag. De technische ploegen van Infrabel hebben de hele nacht doorgewerkt, zo meldt de spoorwegbeheerder, maar de schade was te groot om de klus tegen ‘s morgens geklaard te krijgen. 

  1. Familie Gheeraert fokte paard dat geselecteerd is voor Olympische Spelen: “Zijn springtechniek en doorzettingsvermogen typeren hem”
    PREMIUM
    Houthulst

    Familie Gheeraert fokte paard dat geselec­teerd is voor Olympische Spelen: “Zijn springtech­niek en doorzet­tings­ver­mo­gen typeren hem”

    Het paard Istanbull van het Ooievaarshof zal straks te zien zijn tijdens de jumping op de Olympische Spelen in Tokio. De hengst is gefokt in ’t Ooievaarshof in Houthulst op de grens met Diksmuide. De familie Gheeraert is terecht trots op deze prestatie. Istanbull zal niet onder de Belgische, maar wel onder de Marokkaanse vlag rijden, want hij is eigendom van de koning van Marokko. Dit is het verhaal van een boerenfamilie met een groot hart voor de paardensport.