Schepen Marc Deprez (Idee Diksmuide) vorig jaar bij de zuiveringsinstallatie die de amfetamines uit het water moet filteren.
Volledig scherm
Schepen Marc Deprez (Idee Diksmuide) vorig jaar bij de zuiveringsinstallatie die de amfetamines uit het water moet filteren. © Benny Proot

Na oprollen van drugslab: Diksmuide vraagt via rechtbank ruim 13.900 euro voor sanering

DiksmuideVia de correctionele rechtbank in Veurne vraagt het Diksmuidse stadsbestuur 13.952 euro voor de sanering van de beek en de grond na het oprollen van een drugslab bij de Dodengang, in de zomer van 2019.

 1. Van de première van Red Sandra tot een pittoresk dorp dat met vuur speelt: dit zijn onze vijf tips voor een gezellig weekend aan de kust en in Brugge
  PREMIUM
  REGIO

  Van de première van Red Sandra tot een pittoresk dorp dat met vuur speelt: dit zijn onze vijf tips voor een gezellig weekend aan de kust en in Brugge

  Het is bijna het weekend van 23 en 24 oktober en dat wil zeggen dat we opnieuw enkele tips voor jullie klaar hebben voor een ontspannende tweedaagse. Voor wie het herfstweer nu al beu is hebben we alvast goed nieuws, zij kunnen zaterdagavond terecht in Kinepolis Oostende voor de laatste FFO Night of in de Grote Post voor een avond met de ‘Kinderen van de zee’. Wie meer zin heeft om zijn avond buiten door te brengen kan zich dan weer opwarmen aan het Sint Laurentiusvuur in Bekegem.
 2. Len Dejaegher en SV Diksmuide B tanken vertrouwen na eerste seizoenszege: “We kunnen nog heel wat vooruitgang boeken”
  voetbal derde provinciale A

  Len Dejaegher en SV Diksmuide B tanken vertrouwen na eerste seizoensze­ge: “We kunnen nog heel wat vooruit­gang boeken”

  Het heeft even geduurd, maar na zeven speeldagen heeft SV Diksmuide B een eerste seizoenszege eindelijk te pakken in derde provinciale A. En wat voor een: het stuurde Adinkerke met het schaamrood op de wangen naar huis met een vooroorlogse 13-0-zege. Welgekomen ademruimte voor de ploeg van aanvoerder Len Dejaegher, die dit weekend naar de ongeslagen leider Lombardsijde trekt.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.